Alţi doi zimbri din Rezervaţia Haţeg-Slivuţ au murit de boala limbii albastre

Ultima actualizare:

    Cinci zimbri au murit, până acum, în Rezervația Hațeg-Slivuț
Cinci zimbri au murit, până acum, în Rezervația Hațeg-Slivuț

Alţi doi zimbri au murit în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ din județul Hunedoara, relatează Mediafax. Aceasta a fost închisă publicului în urmă cu două săptămâni, după ce au decedat primele trei exemplare şi a fost descoperit un focar al bolii limbii albastre.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Hunedoara, Horea Golea, a declarat, joi, că în urmă cu o zi au murit două femele zimbru, în vârstă de 2 şi 15 ani.

„Cele două femele au decedat în rezervaţie în prezenţa medicilor veterinari, care au luat probe pentru analize. Din păcate, până acum, avem cinci zimbri morți, iar la primii doi analizele au confirmat deja existenţa bolii limbii albastre. Până la primul deces, când am bănuit existenţa bolii, toţi zimbrii au fost expuşi, deoarece boala se transmite prin muşcătură de ţânţar, iar deratizările şi măsurile conform indicaţiilor medicilor au fost făcute după. Medicii veterinari spun că animalele pot trece prin boală, la fel cum oamenii se însănătoşesc după o gripă puternică”, a declarat Golea.

Potrivit acestuia, în continuare starea celor opt zimbri rămași în rezervaţie este supravegheată atât de medicii veterinari cu care Direcţia Silvică Hunedoara are contract, cât şi de reprezentanţii Direcției Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA).

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sivice Hunedoara declara că în decurs de mai puţin de o lună trei din cei 13 zimbri din rezervaţia Haţeg-Slivuţ au murit, iar medicii veterinari au luat probe şi le-au trimis la Bucureşti pentru analize. Zimbrii care au murit aveau 5 şi 10 ani, iar al treilea era un pui de un an şi câteva luni.

Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor informa, în urmă cu o săptămână, că 21 animale au murit în România din cauza bolii limbii albastre, aceasta afectând în prezent 935 de animale din 158 de comune.

Primul caz de boala limbii albastre în România a fost diagnosticat în 22 august, în judeţul Buzău.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net