Am aflat ce mai fac câștigătorii de la „Românii au talent”

Ultima actualizare:

    Câștigătorii sezonului cu numărul 5 de la „Românii au talent” au fost nevoiți să împartă premiul cu un al patrulea coleg, Radu Făciu (sus), care le-a coordonat prestațiile din showfoto: arhiva personală
Câștigătorii sezonului cu numărul 5 de la „Românii au talent” au fost nevoiți să împartă premiul cu un al patrulea coleg, Radu Făciu (sus), care le-a coordonat prestațiile din showfoto: arhiva personală

Vineri (19 februarie) începe cel de-al șaselea sezon al show-ului de talente de la PRO TV. Cei patru jurați, Andi Moisescu, Mihaela Rădulescu, Andra și Florin Călinescu, împreună cu simpaticii prezentatori Smiley și Pavel Bartoș, sunt gata să aducă în casele tuturor românilor bună dispoziţie, antren și un spectacol memorabil, în fiecare vineri, între orele 20.30-23.00. Până atunci, Click! îți spune ce mai fac foștii câștigători.

Ancheta despre cei care au căștigat primele cinci sezoane „Românii au talent” a scos la iveală scandaluri secrete, legate de bani. Poveștile, pe larg, în cele ce urmează.

1. Adrian Țuțu lansat o nouă melodie și pregătește un album

Primul câștigător de la „Românii au talent”, care în primăvara lui 2011 a primit trofeul și un cec în valoare de 120.000 de euro, se numește Adrian Cristian Țuțu (23 de ani). Tânărul își concentrează și acum toate forțele pentru cariera muzicală. În rpima zi a anului a publicat o nouă melodie, „Intro”, care este inclusă pe viitorul său material discografic, intitulat „Și atât”.

  • A fost supranumit „Eminem de România”. Adrian Cristian Țuțu s-a născut la 11 martie 1992 și a copilărit în Focșani. După ce a câștigat competiția de talente de la PRO TV a fost supranumit Eminem de România, datorită stilului muzical adoptat: hip-hop. A cochetat cu muzica de când era elev de liceu. A urmatu cursurile Școlii de Arte și Meserii din cadrul Colegiului Tehnic „Traian Vuia” din Focșani și prima formație în care a cântat a fost înființată cu doi colegi și s-a numit Minorii.

A aflat despre concursul „Românii au talent” de la un prieten și s-a înscris singur, pe site-ul emisiunii. La preselecții a cântat piesa hip-hop compusă de el „E evident, românii au talent”, un imn neoficial al emisiunii, în semifinală a interpretat o altă melodie compusă de el, „Iubiți-vă părinții!”, tot pe ritmuri hip-hop, iar în finală a cântat „Sunt român, deci pot”.

  • A avut o copilărie încercată de greutăți. Părinții lui Adrian Țuțu au murit când el era doar un copil și a fost îngrijit timp de un an de frații săi, apoi de o bunică. Când a împlinit 15 ani s-a mutat singur în apartamentul primit moștenire de la părinți și a reușit să se întrețină singur.
  • Este la cuțite cu alți hip-hop-eri. Când a fost desemnat câștigător „Românii au talent”, foarte multe voci au contestat rezultatele voturilor. De atunci, Adrian Țuțu a rămas o personalitate controversată în showbiz. Ba chiar și-a atras antipatia unor colegi de preasclă, așa cum este cântărețul hip-hop Ombladon, componentul al trupei Paraziții. „Mi se pare că nu are nici o treabă cu rap-ul, face niște versuri împuțite care nu-mi spun nimic”, a declarat Ombladon. Și 1Q Sapro s-a arătat nemulțumit de prestația tânărului, el spunând într-un interviu: „Pentru urechea ta de cocalar, reține, tu nu faci hip-hop, el te face pe tine”.​

2. Cristian Gog colindă țara cu spectacole de magie

Cel de-al doilea sezon „Românii au talent” a fost câștigat în 2012 de mentalistul Cristian Gog (34 de ani). Deși acesta a fost acuzat de multă lume că a trișat, pentru că ar fi folosit în concurs numere regizate și trucuri luate de pe Internet, Gog și-a continuat nestingherit cariera de iluzionist. În prezent, colindă țara în lung și-n lat pentru reprezentații de magie.

  • Cristian Simion Gog s-a născut la 27 august 1981, în Câmpeni, județul Alba. Mama lui a fost croitoreasă, agent de asigurări și educatoare, iar tatăl lui a fost pompier. Gog a povestit despre începuturile sale în meseria care l-a consacrat: „În copilărie, mi-a plăcut foarte mult fotbalul, ca oricărui copil, doar că eu eram cel care trebuia să stea în poartă. Singurele mingi apărate au fost cele trase direct în mine. Am renunțat. M-am apucat de breakdance, am avut una dintre primele trupe de acest fel din România. Am renunțat. Apoi am scris și am înregistrat o melodie de hip-hop pe care n-am trimis-o niciodată niciunui radio din țară, de frică să nu fie niciodată difuzată. Ulterior, mi-am descoperit marea pasiune: magia. A urmat o serie de greșeli foarte mari, care s-au dat cu zeci, poate sute de pachete de cărți aruncate de la balcon și cu tot felul de alte manifestări”.

Cristian Gog a urmat școala generală și liceul din Baia de Arieș, iar facultatea a făcut-o la Alba-Iulia, unde a frecventat cursurile secției Economia Comerțului, Turismului și Serviciilor, de la Universitatea „1 Decembrie 1918”, și a obținut și un master în Administrarea Afacerilor

  • În timpul anilor de facultate a lucrat ca ospătar la un restaurant italian din oraș, iar în anul al doilea a văzut pe Internet câteva videoclipuri cu mentaliști și a rămas pasionat de această ramură a iluzionismului. În 2006, Gog a plecat în Grecia, acolo unde se afla deja tatăl său, care lucra la o fermă de păsări. Timpul petrecut acolo a reprezentat cea mai importantă perioadă de studiu a sa în iluzionism. După mai puțin de un an, s-a întors în țară și s-a angajat la o firmă de producție și vânzare de software din Cluj-Napoca. Din septembrie 2007, Cristian Gog este căsătorit cu Adriana Jurj, de profesie doctor inginer chimist, după o relație de aproape nouă ani. Cei doi au fost în aceeași clasă la liceu, însă au urmat facultăți din orașe diferite (el în Alba Iulia, iar ea în Cluj-Napoca). Cei doi au devenit părinții unui băiețel la 14 iulie 2012.

În afară de magie, Gog mai este pasionat de muzică și de pescuit.

3. Bruno Icobeț și-a mai luat un cățeluș ca să-l dreseze. Acum are 4 campioni

  • Cel de-al treilea câștigător de la „Românii au talent” este Bruno Icobeț (53 de ani). De profesie consultant IT, bărbatul originar din Târgoviște este pasionat de ani buni de dresaj canin. Cu un spectacol de disc dogging a impresionat și juriul concursului de talente de la PRO TV în 2013, când a câștigat trofeul și premiul cel mare de 120.000 de euro. Cu banii câștigați, Bruno Icobeț și-a răsfățat prietenii, adică patrupezii, le-a cumpărat o mașină specială, cu geamuri ionizate și aer condiționat, cu care îi transportă prin lume. Bărbatul a continuat să participe la fel și fel de competiții internaționale de dresaj canin. Disc Doggingul, aşa cum se numeşte sportul pe care îl practică Bruno Icobeţ, este o comuniune între om şi câine. Câinii nu sunt dresaţi, ci educaţi să comunice cu stăpânul său, pentru a şti când şi unde să sară pentru prinderea discului. De aceea, un rol important îl are pregătirea fizică atât a stăpânului, cât şi a câinilor.
  • „Partea financiară mi-a permis să fac foarte multe, pentru că sunt costisitoare deplasările în străinătate cu câinii. Mi-a permis să le iau o maşină numai a lor, cu geamuri ionizate, cu aer condiţionat şi în spate, cu deschiderea geamurilor în spate. Nu poţi să te deplasezi pe distanţe lungi cu un autoturism obişnuit. Trebuie să fie într-un fel echipat să asigure un minim  de confort. Eu am un Golf Variant, dar până pregăteam maşina, până puneam perdeluţe, era greu. Câinii au nevoie de confort mărit pentru că nu poţi să opreşti pe autostradă din 50 în 50 de kilometri să aeriseşti”, a povestit Bruno, pentru Adevărul.
  • Trupa lui Bruno Icobeţ, ajunsă celebră după câştigarea concursului de la PRO TV, formată din trei minunate exemplare unice în România, din rasa Border Collie - Blue, Ozzy şi J. - s-a mărit cu încă un membru din aceeaşi rasă. Se numeşte Indy care acum are doi ani şi trei luni. „De curând am adus o fetiţă după care am alergat prin Cehia şi Finlanda. E mai mică de înălţime, dar mi-a plăcut foarte mult. Este nebună, balistică pot să spun. Nu îi stă nimeni în cale. Fiind mai mică şi ca dimensiuni şi ca greutate pot să fac anumite lucruri cu care cu cei mari nu pot să fac. Răspunde foarte bine şi am inclus-o în trupă. O să îi depăşească pe toţi. Am luat-o la şase luni şi mi-a plăcut foarte mult. Acum are un an şi două luni. N-am apucat să lucrez prea mult cu ea. O las să mai crească. Sunt fragili cât sunt tineri. O antrenez pe sol. După doi ani, când articulaţiile se întăresc, pot să lucrez cu ea orice”, a mai spus Bruno Icobeţ.

Bruno Icobeţ s-a născut la 10 decembrie 1962, în Târgoviște. Tatăl său a fost tehnician la o întreprindere socialistă, iar mama sa vânzătoare la alimentară.

4. Formația Brio Sonores a înlocuit doi membri cu unul nou

  • Cel de-al patrulea sezon „Românii au talent” a fost câștigat în 2014 de formația Brio Sonores. De data aceasta, premiul de 120.000 de euro a fost împărțit la 8, pentru membrii basarabeni Valeriu Moruz, Dumitru Mitu, Mihai Gandraman și Constantin Paladi – tenori, Adrian Timpău şi Alexei Digore – baritoni și Ion Tucan şi Timofti Veaceslav – basiști.
  • Din păcate, succesul obținut în competiția de la PRO TV a atras după sine și nemulțumiri. Ion Brătescu, cel care dădea tonul formației și era al nouălea membru, s-a certat cu ceilalți colegi, care l-au acuzat că voia să înregistreze ilegal numele trupei. El a participat la „Românii au talent” doar în preselecții, n-a mai intrat în semifinale și finală, pentru că a decis să părăsească trupa. La începutul lui 2015, Ion Brătescu a anunțat lansarea unei noi trupe din care fac parte nouă băieți care abordează același stil muzical și se numește ArtGroup Bravissimo.

Brio Sonores se bucură în continuare de succes, componența grupului s-a mai schimbat, astfel că astăzi sunt doar 7: Valeriu Moruz, Dumitru Mitu, Mihai Gandraman, Constantin Paladi, Alexei Digore, Veaceslav Timofti, Vitalie Maciunschi. Adrian Timpău și Ion Tucan nu mai fac parte din grup, în locul lor venind Vitalie Maciunschi.

În prezent, trupa are concerte atât în Republica Moldova, cât și în România și a inclus în repertoriu hit-uri internaționale de mare succes, reorchestrate și reinterpretate în stilul caracteristic.

5. Cei trei băieți de la SpeedCubing au donat o parte din premiu mentorului lor

  • Și anul trecut, trofeul și premiul de 120.000 de euro au ajuns la o formație, SpeedCubin, de data aceasta cu trei componenți, Martin Fronescu (13 ani), Flavian Glonț (18 ani) şi Cristian Leana (21 de ani). După ce i-au dat gata pe spectatori mânuind cu mare dexteritate cuburile Rubik, băieții au decis să împartă premiul în mod egal, la trei. Totuși, lucrurile stau cu totul altfel astăzi. Banii au fost împărțiți, până la urmă, la ptru, pentru că înțelegerea câștigătorilor era ca, după incasarea premiului, să ofere cât consideră de cuviință mentorului și antrenorului lor, Radu Făciu. Acesta din urmă a explicat cum s-au împărțit banii printr-o scrisoare deschisă publicată pe site-ul comunității iubitorilor de Rubik.
  • „Am încheiat un an în care am avut marea satisfacție de a face și mai cunoscut hobby-ul comunității noastre, prin câștigarea marelui premiu la concursul «Românii au talent». Cu toții am fost implicați, mai mult sau mai puțin, în realizarea acestui proiect și a fost un lucru care ne-a unit încă o dată. Pentru mine, personal, a fost o mare realizare. Aș fi vrut să vin mai devreme cu acest bilanț, dar din diverse motive a trebuit să amân. Cei care mă cunosc de mai mult timp, știu de implicarea mea în fenomenul speedcubing, atât în țară cât și la nivel internațional, începând din 2009. Cei din generațiile mai noi, care încă nu mă cunosc, pot găsi informații despre istoria hobby-ului și despre mine. Am organizat primele concursuri de speedcubing din România, începând din perioada în care eram student, iar pe cele mai multe le-am susținut din fonduri proprii”, și-a început scrisoarea deschisă mentorul celor de la SpeedCubing, Radu Făciu.
  • „În 2012, când l-am ales pe Cristian Leana să ne reprezinte și m-am ocupat de participarea lui la emisiunea «Românii au talent», am obținut un impresionant loc 3. În urma acelui succes, speedcubing-ul a devenit mult mai popular în țară. Cu imaginea lui Cristi și cu avântul câștigat de el atunci, am format o nouă echipă în 2015 și am ales 3 membri dintre voi: Cristi Leana, Martin Fronescu și Flavian Glonț. Martin a fost unul dintre cei care s-a apucat de cubul Rubik în urma apariției lui Cristian în ediția 2012. De această dată am reușit marea performanță de a câștiga concursul. Eu consider că a fost un premiu câștigat de întreaga comunitate, de noi toți, cei care ne întâlnim la concursuri, în mall-uri, discutăm pe forum și care am ridicat punctajul final cu multe sms-uri, ale noastre sau ale prietenilor noștri. Le mulțumesc din inimă lui Cristi, Martin și Flavian, pentru felul în care au învins emoțiile, oboseala și stress-ul participării la un astfel de concurs și pentru faptul că m-au ascultat. Le mulțumesc pentru felul în care au executat show-urile, pentru prezența lor scenică, iar lui Martin pentru șarmul său. Mai știu și că mulți dintre voi ar fi putut fi pe scenă și ar fi avut abilitățile să realizeze această performanță. Numărul l-am conceput în așa fel încât să fie spectaculos, cu un pronunțat mesaj educativ, dar și cu riscuri minime”, a mai spus Radu Făciu.

Radu Făciu, colegul din umbră, a pretins și el partea lui din premiu

  • „Probabil știți că în reușita acestui proiect m-am implicat de la început, atât material, prin achiziționarea celor 360 de cuburi, astfel încât echipa să aiba material pentru a urca pe scenă, cât și ca timp și efort depus în gestionarea echipei și regizarea numerelor, în special a celui din finală... Premiul a fost de aproximativ 100.000 de euro după impozitare, bani distribuiți celor trei participanți de pe scenă în părți egale. Am lăsat la latitudinea fiecăruia să-mi ofere cât consideră de cuviință pentru contribuția mea la acest succes. Partea care mi s-a oferit a fost următoarea și le mulțumesc lui: Cristian Leana – 8.300 de euro, care a considerat că banii trebuie împărțiți în mod egal la 4 și astfel mi-a oferit o pătrime din partea sa. Martin Fronescu – 5.000 de euro”, a mai spus Radu Făciu.

Așadar, a ieșit iar cu scandal din cauza banilor, pentru că unul dintre membrii grupului nu a mai dorit să-și respecte promisiunea dată. Totuși, mentorul spune că din răsplata financiară primită va împărți bani mai departe: „Din motivele menționate la început, am considerat că este bine să împart cea mai mare parte din suma care mi s-a oferit, celor care au sprijinit în mod activ dezvoltarea speedcubing-lui în România”. Lista celor care vor beneficia de banii săi a fost publicată de el pe site.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net