Am dat o probă de Bac. Mai avem şase

Ultima actualizare:

    Foto: Dorin Constanda
Foto: Dorin Constanda

Încă o generaţie de absolvenţi de liceu a intrat în febra probelor de Bac. Odată cu ei şi părinţii, bunicii, prietenii. De rezultatele obţinute la acest examen va depinde admiterea la facultate.

A început examenul de Bac. Reporterii Click! au fost de la primele ore ale dimineţii să ia “pulsul” emoţiilor la prima probă, cea orală la Limba şi literatura română. Colegiul Naţional “Mihai Eminescu”, unul dintre cele mai prestigioase din ţară, este aşezat între Mănăstirea Antim Ivireanu şi Arestul Poliţiei Bucureşti, aşa-numitul “Beci domnesc”. Elevii şcolii s-au obişnuit cu această vecinătate, dar spun că nu s-au dus să se roage pentru subiecte uşoare. “Cu rugăciunile este responsabilă mamaie”, ne-a spus sigur pe el George Constantin, care a venit mult mai devreme decât era programat la proba orală. Voia să se întâlnească şi cu alţi colegi şi să “pună ţara la cale” înainte de a intra în sala de examen.

“Cum să nu am noroc? Doar am tras trei zaruri de pe tavă când mi-au tăiat moţul! Serios vorbind, am învăţat, am avut note bune şi sunt convins şi că la acest examen voi avea rezultate bune. Îmi doresc să studiez la Universitatea Bucureşti, la o facultate care să mă ajute să mă dezvolt. Încă nu m-am decis”, ne-a spus George.


    Andrei şi George s-au încurajat reciprocFoto: Dorin Constanda
Andrei şi George s-au încurajat reciprocFoto: Dorin Constanda

La rândul său, colegul lui de clasă, Andrei Octavian Radu, a terminat liceul cu note mari şi este foarte sigur că va lua examenul cu medie bună, care să îi permită admiterea la Politehnică, la Inginerie electrotehnică.

“Fac meditaţii de rup, câte două ore, de două ori pe săptămână”, ne-a spus Alexandru Cristea, coleg de clasă cu ceilalţi. O mămică a făcut repede o socoteală cât a cheltuit în ultimul an pentru meditaţiile fiul său, care vrea să intre la Medicină: 900 de lei lunar, circa 150 de milioane vechi într-un an. Cele două fete care s-au alăturat grupului, Andreea Cepoi şi Anda Ciotoracu, vor să fie studente la ASE. Le-am promis că vom fi prezenţi şi când se vor afişa rezultatele. Multă baftă!

Ce să mănânci pentru nota 10

  • Cine zice că nu poţi să îngraşi porcul în ajun de examen? Nutriţioniştii britanici au descoperit super-alimentele care ne ajută creierul să dea randament maxim şi în condiţii de stres, emoţii şi oboseală. Iată ce să mâncaţi înainte de probele de la Bac:
  • Ciocolată neagră – conţine flavanoli, care ajută la menţinerea elasticităţii vaselor de sânge.
  • Afinele – conţin antocinine, un pigment care stimulează oxigenarea creierului şi puterea de concentrare.
  • Căpşuni – întăresc memoria şi stimulează exerciţiile mentale şi puterea de concentrare.
  • Ceai verde – ajută sistemul nervos, creşte nivelul de luciditate şi capacitatea de rezolvare a problemelor.
  • Ouă – bogate în vitamina B, ouăle sunt alimentul ideal în perioada examenelor.
  • Nuci – bogate în grăsimi polisaturate şi monosaturate, nucile hrănesc creierul pentru a rezista la activitate intensă.
  • Legume/fructe – carbohidaţii cu eliminare rapidă energizează creierul şi cresc funcţiile cognitive.
  • Peşte – conţine Omega-3, un acid gras extrem de important pentru activitatea intelectuală.

Intră în examen doar cu amprentă digitală şi facială

simeon stalpnicul png

Candidaţii români se plâng că au voie în sala de examen doar cu pixul şi cartea de identitate. Dacă ar vedea cum este în China…! Cei circa 9,4 milioane de absolvenţi care susţin testele finale nu pot intra în sălile de examen până nu se supun unor controale “la sânge”. Sunt examinaţi cu detectorul de metale, apoi identificaţi după amprenta facială şi digitală. Măsurile nu se termină aici: în sălile de examen sunt montate aparate care blochează telefoanele mobile. Abia după aceea vor primi subiectele.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net