Am mâncat, fără să ştim, 35.000 de mititei cu carne de cal!

Ultima actualizare:
Producătorii ne-au  umblat şi la reţeta  pentru mici
Producătorii ne-au umblat şi la reţeta pentru mici

Să fie, să ajungă la toată lumea! Aşa pare că a gândit patronul firmei din Ploieşti care a pus carne de cal în 1,5 tone de pastă de mici, pe care a vândut-o în 36 de judeţe şi în Capitală.

Au tupeu cu carul! Nici că le pasă de sănătatea noastră şi nici nu au vreo jenă să ne păcălească. Până şi în mititei, cel mai îndrăgit produs tradiţional românesc, au pus carne de cal! Aproape 2.000 de caserole de mici, produs asupra căruia există suspiciunea că ar conţine carne de cal în loc de vită, au fost produse în Ploieşti şi distribuite în 36 de judeţe, informează Mediafax.

Ghiciţi cine făcea controlul alimentar în judeţul Prahova, inclusiv la firma cu pricina, Nicolin SA Ploieşti? Soţia patronului era în conducerea Direcţiei Sanitar Veterinare Prahova, iar acum, după scandal, au "pedepsit-o". Nu, au dat-o afară, doar au mutat-o în alt birou, scrie presa locală.

În urma alertei, inspectorii Direcţiei Sanitar -Veterinare (DSVSA) Prahova au făcut controale la respectivul producător şi au stabilit că acesta a produs circa 35.000 de mititei, din 1.536 kg de carne asupra căreia există suspiciune, informează Mediafax.

Carnea tocată şi preparată ca mici traşi a fost ambalată în 1.920 de caserole a câte 800 de grame şi distribuită în 36 de judeţe, printr-un cunoscut lanţ de supermarketuri. Reprezentanţii unui magazin Kaufland, din Capitală, a confirmat că analizele atestă conţinutul de cal şi a nominalizat producătorul: firma Nicolin SA, din Ploieşti, potrivit stirileprotv.ro. Aici au fost puse în vânzare 200 kg, iar în urma declanşării alertei au fost retrase cantităţile nevândute.

Când au ajuns la firma ploieşteană, inspectorii veterinari nu au mai găsit urmă de carne, dar au refăcut traseul mărfii şi au stabilit magazinele în care au ajuns caserolele cu mici, din cele 36 de judeţe. Până la prânz, numai în judeţul Bistriţa Năsăud se retrăseseră peste 100 de caserole cu mici, din două magazine.


    Producătorii ne-au  umblat şi la reţeta  pentru mici
Producătorii ne-au umblat şi la reţeta pentru mici

Scandalul alimentar zdruncină economia României. Exporturile au stagnat, iar pierderile sunt de circa 50%, dar producătorii nu scad preţurile. De aproape o lună, de când a început scandalul produselor alimentare contaminate, productorii şi procesatorii din România înregistrează pierderi zilnice, informează antena3.ro.

De când francezii ne-au acuzat că le-am trimis carne de cal în loc de vită, exporturile de vacă au stagnat. Producătorii spun că străinii nu mai au încredere să cumpere vită românească şi nici carne de cal. Producătorii şi procesatorii de lapte spun că au înregistrat pierderi de până la 50%. În numai şapte zile, pierderile se ridică la zeci de mii de euro.

Ieri, s-a dat alertă naţională şi pentru conserve cu carne de vită. Autorităţile veterinare din judeţul Bistriţa Năsăud au ridicat ieri 96 de conserve "Ardealul", etichetate ca având în conţinut carne de vită, însă există suspiciuni că ar conţine carne de cal, informează Mediafax. "90 de conserve le-am găsit într-un depozit din Bistriţa şi le-am confiscat, iar 6 le-am ridicat dintr-un magazin de la Sîngeorz-Băi. Distribuitorul ne-a asigurat că nu au ajuns la consumatori", a declarat Dorinel Bodolan, directorul DSVSA Bistriţa-Năsăud, citat de Mediafax.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net