Amara, vacanţă printre buruieni şi ruine

Ultima actualizare:

    Plaja UGSR e năpădită de ierburi  şi furnici care alungă turiştii. Staţiunea a plină de  clădiri lăsate în paragină
Plaja UGSR e năpădită de ierburi şi furnici care alungă turiştii. Staţiunea a plină de clădiri lăsate în paragină

Considerată în trecut „Perla Bărăganului”, staţiunea balneară Amara, din judeţul Ialomiţa, îi întâmpină anul acesta pe turişti cu plaje neîngrijite. Aşa se face că oamenii care au venit să se bucure de soare s-au trezit că trebuie să-şi aşeze cearşafurile printre buruieni.

Sezonul estival 2017 s-a deschis şi în staţiunea Amara, încă din 1 mai. Cu toate acestea, primii turişti au avut parte de o primire nu tocmai bună, atunci când au venit să se bucure de apa cu efecte benefice pentru organism a lacului. Oamenii au fost întâmpinaţi cu plaje neîngrijite şi condiţii hoteliere care lasă de dorit. Mai grav este că, deşi a trecut mai bine de o lună de la deschiderea oficială a plajelor, situaţia a rămas neschimbată. În continuare, turiştii sunt obligaţi să-şi aşeze cearşafurile printre buruieni şi să se scalde în apa încărcată de alge, care emană un miros urât. „Niciodată plajele din Amara nu au arătat atât de urât. Înainte era frumos, puteai să te simţi bine. Uitaţi şi dumneavoastră cum arată”, a declarat, pentru adevarul.ro, Elena Popescu (67 de ani), o pensionară venită din Galaţi.

simeon stalpnicul png

 «M-am umplut de furnici pe plajă»

Cea mai mare plajă din Amara, a sindicatelor, era în trecut foarte populară atât în rândurile localnicilor, cât şi în cele ale turiştilor. După un litigiu în instanţă, sindicatele au pierdut dreptul de a o administra, iar în prezent plaja se află în grija primăriei oraşului. „Am stat doar 20 de minute la soare şi m-am dus acasă, pentru că m-am umplut de furnici. Este iarbă peste tot şi nu poţi să stai jos„ reclamă Nicoleta Adam (45 de ani), o localnică din Amara.


    2013. Staţiunea era plină  de turişti, care se  bucurau de  proprietăţile terapeutice  ale lacului
2013. Staţiunea era plină de turişti, care se bucurau de proprietăţile terapeutice ale lacului

Autorităţile locale susţin faptul că ar fi făcut demersuri pentru a le amenaja corespunzător la începutul sezonului estival 2017, însă vremea capricioasă le-a încurcat planurile. „Noi am vrut să facem curăţenie, să tăiem iarba şi chiar să concesionăm un loc pentru amenajarea unui mini-bar, dar cu ploile acestea nu s-a putut face nimic. Abia de acum încolo ne vom ocupa şi noi să ne organizăm mai bine. Staţi liniştiţi că totul va fi bine” a declarat Gheorghe Soholodeanu, viceprimarul oraşului Amara.

image
image
image
image
image
image
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net