AMBIȚIE: Designerul Florin Dobre nu s-a lăsat până n-a ajuns la Săptămâna Modei de la Paris!

Ultima actualizare:

Considerate „nonconformiste" sau „viziuni ale unui designer care doreşte să iasă din tipare", creaţiile lui Florin Dobre i-au impresionat pe criticii de modă prezenţi la primul său show de la Paris Fashion Week (PFW).

Celebra publicaţie „Le Monde" a trimis un jurnalist care s-a alăturat echipei românilor în săptămâna în care aceştia au pregătit prezentarea colecţiei, dar şi în pe parcursul prezentării.

Antonin Sabot a realizat pentru „Le Monde" un material cu titlul „Florin Dobre, designerul român care a vrut să se strecoare la Săptămâna Modei" şi prezintă călătoria românului şi a echipei sale la Paris.

„Florin Dobre este singurul creator de modă de la Fashion Week care a sosit la Paris pe aeroportul Beauvais. Acela este pentru cursele low-cost şi acolo, de obicei, autobuzele care te duc până la staţia Porte Maillot sunt pline. Dar, când eşti un designer român care pătrunde pentru prima dată în lumea închisă a modei pariziene, trebuie să faci faţă unor dificultăţi. Aşadar, sosirea pe un aeroport de mâna a doua este de neluat în seamă", începe articolul din „Le Monde".

Florin Dobre a întâmpinat câteva probleme în demersul său, pentru a reuşi să-şi prezinte creaţiile în cadrul secţiunii dedicate vestimentaţiei masculine. O astfel de apariţie în programul oficial părea imposibilă, din cauză că designerul nu întrunea condiţiile impuse de francezi. Mai mult, chiar şi pentru participarea în afara programului oficial, taxele sunt atât de mari încât cu greu îşi permite cineva să plătească o asemenea sumă, mai spune Sabot.

Astfel, fără nicio recunoaştere oficială din partea organizatorilor evenimentului, Florin Dobre şi-a dus iniţiativa la bun sfârşit, prin propriile sale puteri.

„A fost dat afară pe uşă şi a intrat pe geam", scrie jurnalistul francez.

Despre creaţiile curajosului designer, jurnalistul mai afirmă: „Un stil excentric, departe de tot ceea ce am fi putut vedea în timpul şi în prezentările oficiale de la Săptămâna Modei de la Paris."

„În România, moda masculină este aproape inexistentă şi am venit aici pentru a arăta unde suntem şi la ce nivel ne situăm. Suntem la început, dar aici toată lumea are şansa să arate ce poate. Iar noi vrem să demonstrăm că avem potenţial", a spus Florin Dobre.

Designer-ul a atras şi atenţia cotidianului „Le Figaro". Redactorul-şef al publicaţiei, Bertrand de Saint Vincent, prezent şi el la evenimentul de modă de la Ambasada României la Paris, a scris articolul „A fost odată în Est... prezentare de modă masculină de Florin Dobre."

„Nu poţi să ştii niciodată ce va urma: un model militar, un tânăr în costum în carouri sau o femeie în rochie cu pene care cad în urma ei. Negrul câştigă teren, ţesătura se destramă. Un cuplu trece şi fiecare se îmbracă de parcă ar aparţine sexului opus", a scris redactorul-şef al Le Figaro.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pavel palcu   special arad jpg
image
image
image
image
image
image
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
molly peggy profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net