Situație incredibilă la Stația de Ambulanță Corabia, din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Olt. 15 dintre cei 18 ambulanțieri au fost plasați sub control judiciar după ce au fost acuzați că au furat combustibili. Se presupune că aceștia au mascat furtul inclusiv rulând cu viteză mică spre cazurile grave.


Ambulanța Corabia a rămas fără angajați, după ce procurorii i-au plasat sub control judiciar pe 15 dintre cei 18 ambulanțieri. Ei sunt acuzați că timp de cinci au furat combustibil din autospeciale, iar anchetatorii au stabilit că motorina furată provine din plusuri create ca umare a deplasării la urgențe cu viteze reduse.

Procurorii spun că investighează inclusiv dacă există o legătură de cauzalitate între decesul unor pacienți și faptul că ambulanțele rulau cu viteză foarte mică. Procurorul care ivestighează acest caz spune că se fac cercetări și pentru ucidere din culpă, fiind investigate opt decese care ar putea fi în legătură de cauzalitate cu intervenția la solicitări.

"În 3 decembrie prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Corabia a pus în mișcare acțiunea penala față de 15 inculpați, ambulanțieri în cadrul Servicului de Ambulanță Corabia, pentru delapidare, fals și uz de fals. În 4 decembrie s-a luat măsura controlului judiciar față de 13 inculpați, fiindu-le interzisă exercitarea profesiei pe o perioadă de 60 de zile“, a transmis Poliția Județeană Olt.

Conducerea Serviciului Județean Olt spune că au fost chemați angajați de la Slatina și Caracal pentru a asigura buna funcționare a punctului de la Corabia.

Ambulanțierii din Corabia, înlocuiți cu personal de la Caracal și Slatina

"Pe termen scurt nu este o problemă, pe termen lung va fi o problemă, dar probabil vom scoate posturile la concurs pe perioadă determinată, cât mai repede. Mâine voi cere acest lucru la minister, o procedură de scoatere a posturilor la concurs, dacă se poate mai rapidă, pe perioadă de 6 luni, probabil, până la soluționare, și vom lucra, nu se întrerupe nimic acolo. Pe termen scurt am luat măsuri de redistribuire a personalului de la Caracal și Slatina, iar șoferii care lucrau pe transport nu vor mai lucra pe transport, vor lucra pe urgență, iar transportul, probabil, va fi redistribuit către un furnizor privat. Acest personal va fi redistribuit la Corabia, se vor acorda ore suplimentare, sunt măsuri de rezervă, nu este nicio problemă“, a declarat managerul SJA Olt, Marinela Prina.

 

Citește și:

S-a întors ”ambulanța care fură copii”. O scriitoare, agresată la Gara de Nord

Cândva model de top, acum asistentă pe Ambulanță! Cine e vedeta

 
 
Loading...