Amintiri de neuitat pentru o victimă de la Colectiv, după un an de la incendiu! ''Auzeam din gura lor cum spuneau: Ajutor, ard!''

Ultima actualizare:

    Nelu Brindusan (în negru) foto: Florin Șuler
Nelu Brindusan (în negru) foto: Florin Șuler

30 octombrie 2015, este data care o să rămână în istorie după ce 64 de persoane şi-au pierdut viaţă în incendiul de la Colectiv, iar alte 200 au fost rănite. Fapt pentru care, la un an de la tragedie, a fost organizat, duminică seară, un concert caritabil intitulat "Nouă, ne pasă", la Arenele Române, în Capitală. Scopul a fost acela de a strânge fondurile necesare pentru persoanele care au fost implicate în tragedie.

Printre cei prezenţi la concertul trupei "Goodbye to Gravity", de anul trecut, care au scăpat cu viaţă a fost şi Nelu Brindusan (45 de ani), un împătimit al muzicii rock. Prezent la manifestarea dedicată victimelor de la Colectiv, bărbatul le-a povestit reporterilor Click! ce a simţit şi ce a văzut în acele clipe în care credea că totul s-a sfârşit.

"Îmi amintesc cu groază de momentele alea! Eram în acea seară şi eu şi soţia mea acolo dar ea, ţin minte că plecase cu cinci minute înainte de a se întâmplă totul. Eu rămăsesem acolo, eram lângă scenă, iar când am văzut că a izbucnit  acea flacăra mi-am pus geacă în cap, să îmi acopăr corpul, şi am ieşit afară. Am stat 18 zile în spital dintre care 12 am fost sedat că mă simţeam foarte rău. Am avut arsuri de gradul doi şi trei pe mâini şi frunte. Acum port nişte mănuşi  compresive  pentru că iarnă să nu se învineţească mâinele iar vara să le feresc de soare. Spre norocul meu m-am aflat în primul val de oameni care a plecat atunci, ştiu că toţi cei care au ieşit, cu mine, în acele momente, au scăpat cu viaţă, după care fiecare cum a putut a încercat să se salveze. Când m-am întors cu faţa spre club, în clipele alea, am văzut cum un dop de oameni  încerca să se salveze. Auzeam din gură lor cum spuneau asta pentru câteva secunde, pentru că atâta am fost lucid, după nu mai ştiu ce s-a întâmplat cu mine, cum am ajuns la spital”, ne-a povestit plin de optimism Nelu Brindusan, una dintre victimele incendiului, dar şi actualul organizator al evenimentului de duminică seară „Nouă ne pasă!”.

Totodată, Brindusan a dorit să mai sublinieze şi faptul că toţi banii strânşi de la eveniment vor merge la reprezentanţii de la Crucea Roşie care vor ţine legătură cu persoanele afectate din acea noapte: „Cei care au nevoie vor veni la fundaţie, banii se vor da cu chitanţă şi dovadă că îi trebuiesc. Totul o să se desfăşoare în regulă”.

64 de morţi şi aproximativ 200 au fost răniţi

Seara de 30 octombrie 2015 va rămâne mult timp în amintirea românilor drept un coşmar. O tragedie greu de imaginat a curmat atunci vieţile a 64 de tineri, iar aproximativ 200 de personae au suferit răni atât de grave, încât toată viaţă lor s-a schimbat. Câteva artificii au declanşat un adevărat prăpăd în clubul bucureştean Colectiv, acolo unde câteva sute de pasionaţi de rock se adunaseră la concertul trupei ”Good bye to gravity”. A fost un spaţiu mult prea mic pentru un număr mult prea mare de oameni, într-un club care nu avea autorizaţie de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU). Câteva artificii banale au declanşat iadul: un incendiu de proporţii, în care zeci de tineri au murit carbonizaţi. Alţii şi-au pierdut viaţă în următoarele zile, săptămâni, luni, când trupurile lor n-au mai putut lupta, în ciuda tratamentelor intensive.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net