Amnistia mamelor şi pensionarilor, aproape de aprobare

Ultima actualizare:

    Mamele care au primit mai mulţi bani pentru creşterea copiilor nu vor mai fi nevoite să-i returneze (foto: Click!)
Mamele care au primit mai mulţi bani pentru creşterea copiilor nu vor mai fi nevoite să-i returneze (foto: Click!)

Proiectele de lege care vizează amnistia fiscală a mamelor şi pensionarilor care au primit bani necuvenit din cauza unor greşeli ale funcţionarilor publici sunt la un pas de aprobare. Comisia de Muncă din Senat a avizat favorabil cele două acte normative, care sunt dezbătute luni după-amiază în plenul Senatului.

Mamele care au primit mai mulţi bani pe perioada concediului de creştere a copilului, dar şi vârstnicii cu pensii umflate, nu vor fi nevoiţi să returneze sumele încasate necuvenit dacă cele două proiecte de lege vor fi aprobate de cele două camere ale Parlamentului. Comisia de Muncă din Senat a avizat favorabil, luni dimineaţă, cele două propuneri, astfel încât s-a trecut la votul în plen. Senatorii vor fi cei care vor discuta aceste proiecte, urmând ca propunerile să fie supuse aprobării în Camera Deputaţilor, informează Mediafax.

Guvernul României este iniţiatorul acestor proiecte, în urma cărora se doreşte îndreptarea unor nedreptăţi create beneficiarilor de funcţionarii publici. Conform documentelor depuse la cele două camere, în această situaţie sunt circa 12.500 de mame, care ar fi avut de returnat statului 15 milioane de lei. Totodată, circa 21.000 de pensionari care au primit mai mulţi bani decât li se cuvenea, vor fi iertaţi de la restituirea acestor sume.

Prevederile acestor acte normative nu se aplică în cazul celor care au obţinut bani necuveniţi prin măsluirea dosarelor ori prin declaraţii false. Măsura e salutată de majoritatea celor aflaţi în situaţie, însă nu poate fi una echitabilă. Prin aceste acte normative Guvernul nu face decât să „pună batista pe ţambal” şi să-i facă pe toţi românii să plătească pentru greşeala funcţionarilor. Banii care nu vor mai fi restituiţi de beneficiarii lor vor subţia bugetul statului, care e compus din taxe şi impozite provenite de la populaţie. În plus, proiectele de lege care urmează a fi votate nu stabilesc măsuri de sancţionare a funcţionarilor care au greşit la calcule, ori recuperarea banilor de la cei care se fac vinovaţi.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net