Ample proteste pentru ursul ucis

Ultima actualizare:

    Hătuit, animalul s-a ascuns într-un ghiveci cu flori. Acolo a fost împușcat
Hătuit, animalul s-a ascuns într-un ghiveci cu flori. Acolo a fost împușcat

Puiul de urs care a fost omorât la Sibiu a stârnit un val de proteste. Iubitorii de animale au anunțat că ies în stradă în această seară

Asociația "România fără ei" din București a anunțat pe Facebook că va organiza în această seară un protest, în Piața Mare din Sibiu. Se va cere demisia autorităților responsabile de uciderea ursului.

"În numele ursulețului ucis cerem autorităților să își dea demisia. Cerem procuraturii să se autosesizeze pentru crima comisă împotriva unui animal nevinovat, protejat. În cinci ani, în Sibiu, s-au comis trei astfel de crime și nu s-a facut nimic. Ursulețul este vinovat în ochii voștri pentru că nu a putut să se tranchilizeze singur. Sibienii cu conștiință civică, haideți să cerem demisia în masă a autorităților din Sibiu pentru modul în care a treia oară au gestionat situația. Cerem dreptate în numele vietăților ucise", se arată în apelul postat pe Facebook.

Până în prezent, 625 de persoane au anunțat că sunt interesate de acest protest.

Marș în două orașe

Și în Capitală se vor strânge oamenii și vor pleca într-un marș pe traseul : Universitate-Victoriei. ”Cum demult s-au plictisit să ne vadă în stradă pentru "niște javre", e timpul să ieșim pentru ursulețul de numai 6 luni ucis într-un mod ilegal, mișelește, de niște imbecili agitați, mai ales fiindcă nu se vor aștepta. Și implicit pentru mama lui care sigur a fost ucisă, și pentru atâția urși uciși după ce le-au distrus casele. Au comis o crimă care trebuie plătită. O cerem noi, cetățeni de bun simț, care știm că absolut orice viață contează”, au scris pe Facebook inițiatorii protestuui.

Animalul, împușcat cu sânge rece fără autorizație

Miercuri, timp de mai multe ore, puiul de urs a rătăcit mai multe ore prin Sibiu. Speriat că este vânat, acesta a început să umble bezmetic și a ajus pe acoperișul unei clădiri, dar și în curtea unei fabrici.

De teamă că cineva ar putea fi rănit, angajații Direcției Sanitar Veterinare au încercat să-l tranchilizeze  de la distanță cu o săgeată, însă, au ratat ținta, astfel au chemat ajtoare care să-l împuște. Vânătorul care a tras nu avea autorizația Agenției de Mediu.

Federația pentru Protecția Animalelor si Mediului a anunțat că depune la Parchetul General, o plângere penală împotriva celor responsabili de masacru.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net