Sorin Grindeanu, premierul României, i-a transmis joi, 9 februarie, președintelui Klaus Iohannis propunerea unui ministru interimar al Justiției.


Premierul a nominalizat-o pe Ana Birchall, ministru delegat pentru Afaceri Europene, precizează Ziare.com. decizia a fost luată după ce tot astăzi, fostul ministru al Justiției, florin Iordache, și-a înaintat demisia.

„Premierul a făcut această nominalizare în contextul în care astăzi, Florin Iordache și-a înaintat demisia din funcție de ministru al Justiției”, s-a relatat într-un comunicat de presă al Guvernului.

"Îi mulțumesc premierului, preşedinţilor coaliţiei de guvernare, precum și colegelor și colegilor mei din PSD şi ALDE pentru încrederea cu care m-au învestit, înțelegând totodată responsabilitatea imensă pe care o presupune portofoliul Justiției.

Voi face tot ceea ce îmi stă în putință pentru a îndeplini acest mandat cu profesionalism, seriozitate și echilibru. Îmi doresc ca alături de instituțiile care au atribuții și responsabilități în acest domeniu, de reprezentanți ai societății civile și mass media, precum și printr-un dialog transparent cu partenerii noștri externi să putem asigura bunul mers al justiției, ca o premisă fundamentală a unei democrații consolidate", a scris Ana Birchall pe contul ei de Facebook.

 
 
Loading...