Ana Birchall susține că Viorica Dăncilă a fost de acord cu introducerea limbii maghiare obligatorii în Ardeal

Ultima actualizare:

    Ana Birchall susține Viorica Dăncilă a fost de acord cu introducerea limbii maghiare obligatorii în Ardealfoto: Inquam Photos
Ana Birchall susține Viorica Dăncilă a fost de acord cu introducerea limbii maghiare obligatorii în Ardealfoto: Inquam Photos

Ana Birchall susţine că Viorica Dăncilă era în favoarea includerii amendamentului UDMR privind limba maghiară în Codul Administrativ, deși acum l-a atacat pe Marcel Ciolacu pentru deciziile PSD în acest sens.

Fostul ministru al Justiției a scris pe Facebook un text în care a dezvăluit că Viorica Dăncilă a fost de acord, pe vremea când era premier, cu adoptarea unui amendament propus de UDMR în legătură cu introducere limbii maghiare în localitățile din Ardeal.

"Zilele acestea, când am citit "războinicele" declarații ale doamnei Dăncilă, sincer, m-a bufnit râsul și mi-am propus să o ignor.... dar când văd că, în continuare, cu un tupeu pe care rar l-am întâlnit la o persoană, tot declară în stânga și în dreapta cum a apărat domnia sa Constituția etc, nu pot să nu scriu aceste rânduri, ca să așezăm totuși adevărul acolo unde este! Fără a scuza sau tolera ce s-a întâmplat în Camera Deputaților, eu fiind printre primele persoane care am reacționat și public exact atunci când am aflat de adoptarea tacită (postare pe FB, joi ora 22.38), o provoc public pe doamna Dăncilă ca până luni să își aducă aminte de amendamentul pe care UDMR voia să îl introducă în Codul Administrativ și ce "discuții" am avut cu domnia sa și ce reproșuri am primit atunci, tocmai pentru că "răzvrătita" de astăzi era în favoarea includerii acelui amendament in Codul Administrativ! Amendamentul respectiv NU a fost inclus in forma Codului Administrativ adoptată în Guvern pentru că în calitate de ministru al Justiției am formulat observații și am refuzat să semnez! Ca să o ajut îi spun că este legat de limba maghiară și are forma amendamentului introdus de UDMR la Codul Administrativ și trecut tacit în Senat! Daca totuși nu își aduce aminte, poate să ceară ajutor domnului deputat Suciu Daniel, fost vicepremier. P.S. "A făcut furori în Parlamentul European". Și ea nu nimerește două vorbe din zece în engleză, nu mai zic de franceză... Dar ca să te laude Sputnik trebuie să ai niște merite deosebite".

Despre ce amendament este vorba

La începutul lunii aprilie, Senatul a adoptat tacit un proiect de lege problematic iniţiat de UDMR: autorităţile locale sunt obligate să folosească oficial în comunităţile unde o minoritate naţională are peste 20% limba minorităţii respective. Proiectul vizează, de fapt, impunerea limbii maghiare în localităţile din Transilvania, dominate de minoritatea maghiară. Comisia Juridică, condusă de Şerban Nicolae, a dat aviz pozitiv în plină pandemie. Proiectul, asumat de toţi parlamentarii UDMR, care vizează modificarea Codului Administrativ, a fost înregistrat la Senat în toamna anului trecut, unde PSD are majoritate, a dezvăluit, în exclusivitate, Adevărul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net