ANAF verifică majorarea prețurilor la alimente. Controale de amploare la mall-uri și localuri

Ultima actualizare:

    Inspectorii ANAF au fost puși să verifice dacă comercianții au majorat prețurile la alimente Foto: ANAF
Inspectorii ANAF au fost puși să verifice dacă comercianții au majorat prețurile la alimente Foto: ANAF

Inspectorii ANAF au fost puși să verifice dacă comercianții respectă starea de urgență anunțată pe 16 martie. Astfel că aceștia au anunțat că vor verifica majorarea prețurilor la produsele de igienă și alimente și vor merge în controale la săli de sport, mall-uri, restaurante și hoteluri pentru a vedea dacă toți comercianții respectă legea.

”Pentru asigurarea îndeplinirii măsurilor de prevenire a răspândirii virusului COVID-19, Agenția Națională de Administrare Fiscală este împuternicită să verifice respectarea unor măsuri prevăzute de ordonanțele militare emise în baza art. 24 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 1/1999 privind regimul stării de asediu și regimul stării de urgență, cu modificările și completările ulterioare”, au anunțat autoritățile.

În acest context, inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală verifică dacă se respectă măsurile suspendării:

  • comercializării consumului produselor alimentare și a băuturilor alcoolice și nealcoolice în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice;
  • activităților comerciale sportive, de organizare jocuri de noroc, sau furnizare tratament balnear și de îngrijire personală. Aici vorbim despre săli de sport, SPA-uri și centre de jocuri și cazinouri.  
  • totodată, vor fi controlate mall-urile pentru a vedea dacă există și alte magazine deschise decât cele aprobate prin OUG. În centrele comerciale este permisă vânzarea produselor alimentare, veterinare sau farmaceutice, a serviciilor de optică medicală, a serviciilor de curăţătorie și a produselor electronice și electrocasnice, dacă operatorii economici respectivi asigură livrarea la domiciliu.

Dacă vor fi găsite nereguli, cei de a ANAF vor da amenzi cuprinse între 1.000 și 70.000 de lei.

ANAF verifică prețurile la alimente și la echipamente de protecție 

De asemenea, inspectorii fiscali au fost puși să monitorizeze și să analizeze comerțul cu produse care au înregistrat creșteri semnificative nejustificate ale prețurilor la produse de care populația are nevoie.

Și anume: măşti, mănuşi, biocide, dezinfectanţi şi alte echipamente de protecţie sanitară, care asigură prevenția și tratarea afecțiunilor asociate COVID-19, cât și produse alimentare esențiale specifice coșului de bază.

În ultima perioadă, unele lanțuri de magazine au fost acuzate că au majorat prețurile.

image
image
image
image
image
image
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
image
actualitate.net
image
actualitate.net