Anastasescu: «Nu știam că vor fi folosite efecte pirotehnice»

Ultima actualizare:

    Alin Anastasescu a fost audiat de procurori și reținut împreună cu ceilalți doi patroni ai clubului Colectiv
Alin Anastasescu a fost audiat de procurori și reținut împreună cu ceilalți doi patroni ai clubului Colectiv

Alin Anastasescu, Paul Cătălin Gancea și Costin Mincu, au fost audiați de către procurorii Parchetului Înaltei Curți de Casație și Justiție. Cei trei acționari ai clubului Colectiv din Capitală, au făcut declarații șocante la audieri, Alin susținând chiar că nu ar fi știut nimic despre efectele pirotehnice.

Mai mult, acționarul a declarat că, până atunci, în incinta clubului nu ar mai fi fost folosite artificii și că ar fi aflat despre spectacolul pirotehnic de pe o rețea socială.

„Știam de dinainte de eveniment că intrarea la concertul din data de 30.10.2015 va fi liberă. Nu știam că vor fi folosite efecte pirotehnice. Am aflat despre folosirea de artificii ulterior, de pe Facebook. Nu s-au mai folosit altă dată artificii în incinta clubului. Cu o săptămână înainte, Gancea Cătălin a refuzat un alt client care voia să folosească artificii. Știu că în anul 2014 a fost folosit foc la un eveniment și au fost deteriorate bunuri din interiori, a fost afumat un proiector, iar de atunci s-a stabilit regula să nu se mai folosească”, a spus Alin Anastasescu, potrivit referatului cu propunere de arestare, citat de Mediafax.

«I-am spus să nu folosească artificii în interior»

Ulterior, acesta a declarat că ar fi aflat de artificii de la un angajat al localului. „Am aflat acest lucru de la un angajat, Stanciu Viorel, iar eu i-am spus să nu folosească artificii în interior. Erau mai multe persoane de față, menționate în declarația inițială. La o oră după ce am aflat, am intrat în club, am strigat cine este desemnat cu artificiile, iar la mine a venit un specialist pirotehnist, care mi-a spus că artificiile ard cu foc rece și nu sunt periculoase. Mi-a spus că este autorizat. I-am spus să nu le folosească dacă ard cu flacără deschisă, după care am plecat în biroul alăturat”, a mai explicat acționarul.

Toată discuția descrisă de el s-ar fi întâmplat înainte ca spectacolul să înceapă: „Nu începuse spectacolul când am discutat cu pirotehnistul. Despre acest pirotehnist, știu că era mai mic de înălțime decât mine și avea cioc. Eu am presupus că i s-a transmis deja. Am văzut o parte din artificii, care erau amplasate pe stâlpii din fier ai scenei. Am văzut că erau amplasate pe stâlpul de lângă ușă. Nu am văzut sistemul de aprindere. Am văzut un con de dimensiuni destul de mici care era așezat pe schelă”.

Alin Anastasescu a mai susținut în fața procurorilor că nu știa nimic despre avize, în afară de ceea ce i-ar fi spus ceilalți doi acționari, care i-ar fi confirmat prezența unui astfel de act semnat de pompieri.

„Nu știu aceste lucruri, deși sunt administrator. Din discuțiile pe care le-am avut cu Cătălin, știu că aveam autorizațiile și avizele în regulă, dar în concret nu știu nimic, deoarece rolul meu în firmă este de coordonare a actului artistic, de publicitate și expertiză muzicală. Despre avizul de la pompieri știu că exista, precum și cărți de la PSI, acest lucru spunându-mi ceilalți doi asociați. Pompierii au venit în control în septembrie 2014, care au întocmit un plan PSI. Nu știu dacă era cineva de la pompieri sau o firmă autorizată. Eu cred că s-a întâmplat această tragedie deoarece s-au folosit artificii în incintă”, a mai explicat. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net