Ancheta în cazul morţii lui Dan Condrea continuă. Legiştii finalizează expertiza

Ultima actualizare:
dancondrea2 52536300 jpeg

Cercetările în cazul morţii violente a lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, au intrat în linie dreaptă. Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat că expertiza tehnică asupra maşinii conduse de omul de afaceri în noaptea accidentului este aproape de finalizare şi că o soluţie în dosarul morţii va fi dată de procurori chiar luna aceasta.

”Verdictul” procurorilor depinde însă de trei expertize. Este vorba despre cea medico-legală, cea criminalistică şi cea tehnică , una mai importantă decât alta pentru a determina dacă în cazul morţii controversate a patronului Hexi Pharma vorbim de accident, crimă sau... sinucidere, scrie www.ziarulring.ro

"Luna aceasta (n.r. - luna iulie) se va da o soluţie în legătură cu accidentul. Din datele pe care le am, expertiza tehnică asupra autoturismului este aproape de finalizare. Vor putea soluţiona în termen rezonabil această cauză", a spus Augustin Lazăr, duminică, la ceremonia pentru Ziua Justiţiei. Ceea ce nu a spus procurorul general este cât de avansate sunt alte două expertize, expertiza medico-legală şi de cea criminalistică. 

Potrivit "Ring", este o chestiune de ore până când raportul medico-legal în cazul ”Dan Condrea” va ajunge pe masa procurorilor. Surse citate de aceeaşi publicaţie susţin că ”raportul este deja gata” şi că probabil miercuri – cel mai târziu – va ajunge pe masa procurorilor criminlaişti din Parchetul General care instrumentează dosarul privind dispariţia patronului Hexi Pharma. ”Raportul este întocmit, este  semnat (n.r. - de către cei doi medici legişti titulari ai experizei, din Serviciul Medico-legal Ilfov), urmează să fie plătit, dar asta nu va fi o problemă. Şi nici nu e mult (n.r. - puţin peste 1.000 de lei), pentru că grosul sumei reprezentând analiza ADN va fi achitat către Institutul de Criminalistică al Poliţiei. Legiştii din Ilfov l-au sunat şi pe procurorul de caz, pentru că se pare că vor să-l ridice cât de repede. Poate chiar miercuri (n.r. - 5 iulie 2016) să-l ridice procurorul. Deci, în scurt timp, raportul va fi pe masa procurorilor”, au spus sursele citate de Ring.

Şi expertiza criminalistică va fi gata în curând. ”Dosarul «Condrea» e la noi de două săptămâni. Lucrarea a fost repartizată la un expert de la laboratorul interjudeţean (n.r. - judeţul Ilfov) care este în subordinea noastră. Urmează  ca, undeva, până la jumătatea lunii iulie să fie finalizată. Din punctul nostru de vedere, criminalistic vorbind, această lucrare nu ridică foarte multe probleme. Discuţiile şi speculaţiile de tot felul care au apărut nu au nicio legătură cu lucrarea noastră, pentru că nu suntem noi cei care decidem în zonă. (...) Este o expertiză clasică, cu obiective generale, precum viteza, dinamica, posibilităţi de evitare a acidentului”, a declarat şeful INEC, Grigoraş Beţiu pentru aceeaşi sursă.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net