Anchetă DNA la compania de apă-canal Apa Nova

Ultima actualizare:

    Procurorii investighează contractele de lucrări din ultimii 7 ani
Procurorii investighează contractele de lucrări din ultimii 7 ani

Procurorii DNA fac percheziții la sediile Apa Nova, Primăriei Capitalei și Primăriei sectorului 1, într-un dosar privind posibile fapte de corupție săvârșite de persoane din conducerea acestor instituții. Au fost ridicate documente referitoare la unele contracte de lucrări din perioada 2008-2015. La DNA Ploiești a fost citat și adus în vederea audierii încă un fost consilier al primarului Sorin Oprescu.

Costin Berevoianu este omul din anturajul lui Sorin Oprescu, adus la DNA Ploiești pentru a da declarații în ancheta care-l vizează. Conform unor surse din jurul anchetei, citate de evz.ro, Berevoianu a fost citat în calitate de suspect, după ce a fost denunțat de un om de afaceri care s-a plâns că în ultimii șapte ani a fost nevoit să plătească o serie de comisioane pentru a obține contracte de lucrări. Berevoianu a fost director al fostei Regii de apă, dar a deținut funcții de conducere și în cadrul Apa Nova. De asemenea, a fost președintele Consiliului de Administrație al RADET. Adus la DNA Ploiești, Berevoianu a declarat că nu știe motivul pentru care a fost citat. Conform unor surse judiciare, în dosar s-ar face cercetări pentru trafic de influență și cumpărare de influență, în legătură cu derularea unor contracte ale Apa Nova București, care ar fi dus la creșterea nejustificat de mare a tarifelor apă-canal practicate în Capitală, scrie evz.ro.

Contactat de Click!, directorul general adjunct al Apa Nova, Epsică Chiru, a declarat că doi procurori anticorupție din Ploiești au cerut azi o serie de contracte comerciale din perioada 2008-2015. „Documentele solicitate sunt pentru perioada 2008 - 2015. Sunt contracte comerciale cu subantreprenori de-ai noștri. Nu cunosc detalii, avem contracte referitoare la extinderea rețelei de apă și canalizare, de întreținere a unor spații. Vă vom pune la dispoziție mai multe date în momentul în care le vom avea”, a afirmat Chiru. Acesta a precizat că procurorii DNA nu fac percheziții în birouri.

Verificări similare au loc la sediile Primăriei Capitalei și Primăriei sectorului 1, de unde se ridică documente și contracte privind lucrări de realizare sau extindere a rețelelor de apă și canalizare.

Vom reveni cu amănunte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net