Anchetă după ce o angajată a ambulanței repede o femeie care anunță dispariția fiicei: "Nu vine nimeni să o caute în tot orașul"

Ultima actualizare:

    Operator la 112foto: arhivă Click!
Operator la 112foto: arhivă Click!

Caz scandalos la Galați! O femeie care a sunat la 112 ca să anunțe dispariția fiicei sale, cu probleme psihice, a avut parte de tratament nepotrivit din partea dispecerei. Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă anunţă demararea unei anchete.

Situația a fost semnalată de Libertatea.ro, care a publicat mărturiile mamei disperate. Femeia spune că fiica ei este pacient NPI (neuropsihologie pediatrică – n.r.), din 2019, cu multiple diagnostice și internări pe secția de cronici de la Psihiatrie. Ea reclamă modul în care a fost tratată de un dispecer al Ambulanței când a sunat să anunțe fuga și apoi dispariția fiicei sale. În loc să i se facă legătura cu cei de la Poliție, femeia spune că s-a trezit repezită de angajata Ambulanței. „Dacă ea este fugită și n-o vede nimeni, unde s-o caute Poliția, doamnă?”, i-a transmis aceasta, potrivit sursei citate.

Fata a dispărut după ce a fost externată de la Psihiatrie

Incidentul s-a petrecut vineri seară, în jurul orei 21.00, la câteva ore după fiica de 16 ani a Marianei Marcovici fusese externată de la Spitalul de Spitalul de Psihiatrie din Galați. Cele două erau pe stradă când, brusc, adolescenta a plecat de lângă mama sa. În acel moment femeia a sunat la 112, pentru a anunţa că fata ei, care abia fusese externată din spitalul de psihiatrie, a dispărut în timpul unei plimbări pe faleza Dunării. Femeia ar fi sunat de mai multe ori pentru a cere ajutorul autorităţilor, dat fiind că fiica sa avea un comportament imprevizibil uneori şi putea deveni violentă. La un moment dat, apelul de urgenţă a fost direcţionat către Serviciul de Ambulanţă, iar conform înregistrărilor convorbirii, persoana din dispecerat i-a spus femeii să aştepte pentru că nimeni nu va porni în căutarea fetei prin tot oraşul.

DSU a demarat o anchetă

Potrivit unei informări a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, instituţia s-a sesizat după apariţia în presă a acestui caz  şi va trimite o echipă de control a DSU la Dispeceratul Integrat de Urgenţă Galaţi.

"Ca urmare a informaţiilor apărute în spaţiul public, care vizează o înregistrare audio dintre un dispecer al Serviciului de Ambulanţă Galaţi şi o persoană care anunţa dispariţia fiicei sale care suferă de o problemă medicală, pentru corecta informare a opiniei publice precizăm că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă s-a sesizat cu privire la această speţă, începând astfel demersurile în contextul verificării celor întâmplate, fapt pentru care, o echipă de control a DSU va fi trimisă la Dispeceratul Integrat de Urgenţă Galaţi. Totodată, asigurăm opinia publică că nu vom admite ca astfel situaţii să fie tolerate, fapt pentru care vom lua toate măsurile necesare în vederea sprijinirii interesului populaţiei", transmite DSU.

Totodată, și conducerea Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi a demarat o anchetă după apariţia în presă a cazului respectiv. "Atitudinea asistentei este la ora actuală supusă unei anchete interne şi sigur că odata ce vom avea declaraţia dânsei si toate faptele se va lua o decizie. Evident că atitudinea nu a fost una profesionistă, dar asta o va decide comisia de ancheta disciplinară", a declarat Mihai Polinschi, reprezentantul Serviciului de Ambulanţă Judeţean Galaţi.

Citește și:

Ce este aplicația ”Alertă Răpire Copil”! Iohannis crede ar fi fost soluția în cazul Caracal

Legea privind căutarea persoanelor dispărute. Ce trebuie să știi dacă vrei să anunți o dispariție

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net