Anchetă la o școală din Călărași după ce zece copii au mâncat o substanță necunoscută

Ultima actualizare:

    Copiii au fost duși la spital cu mai multe salvări și mașini ale profesorilor
Copiii au fost duși la spital cu mai multe salvări și mașini ale profesorilor

Atenție ce mănâncă copiii dumneavoastră. O anchetă de proporții a fost demarată la o școală din Călărași, după ce mai mulți copii s-au intoxicat. Decizia a fost luată după ce luni, zece copii cu vârste cuprinse între nouă şi zece ani au ajuns la Spitalul Judeţean din Călăraşi, după ce au ingerat o substanţă necunoscută. Potrivit corespondentului Mediafax, minorii sunt elevi în clasa a treia ai unei școli din localitate

Din primele rezultate ale anchetei, una dintre suspiciuni este că elevii au ingerat o substanţă contra şobolanilor, adusă la şcoală de un băiat. Minorul le-a dat colegilor să mănânce, spunând că sunt pufarine.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Călăraşi, medicul Laurian Ioniţă, a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX că, luni, zece copii cu vârste de nouă şi zece ani au fost aduşi la unitatea de primiri urgenţe a spitalului, cei zece fiind intoxicaţi cu o substanţă necunoscută, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Toţi au fost internaţi la secţia de pediatrie a unităţii sanitare, pentru analize şi supraveghere, iar luni seară erau în afara oricărui pericol.

Profesorul Tudor Constantin, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Călăraşi, a declarat pentru MEDIAFAX că cei zece copii sunt elevi în clasa a treia ai şcolii "Nicolae Titulescu", din municipiul Călăraşi, cea mai mare şcoală gimnazială din judeţ. Ei au ajuns la spital în condiţiile în care luni, în timpul unei pauze, învăţătoarea a observat cum unul dintre elevi îşi serveşte colegii cu mâncare dintr-o pungă.

În momentul în care a verificat ce se află în punga din care copilul le dădea să mănânce colegilor săi, cadrul didactic a avut suspiciuni că în pungă nu erau pufarine, cum spunea elevul, ci otravă pentru şobolani.

Femeia a anunţat conducerea şcolii, iar copiii au fost duşi de urgenţă la spital cu maşinile directorului şi alte altor angajaţi ai unităţii de învăţământ. Unii dintre ei au fost externaţi încă de luni seară, ceilalţi fiind lăsaţi să plece din spital în cursul zilei de marţi.

Inspectoratul Şcolar Călăraşi a cerut efectuarea unei cercetări, dar şi a unei campanii de informare în rândul elevilor în urma acestui incident

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net