Anchetă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui după ce un pacient cu AVC a fost plimbat aiurea cu salvarea

Ultima actualizare:

    Incident la Spitalul de Urgenţă din Vaslui. Doi pacienţi au fost încurcaţifoto: captura Facebook
Incident la Spitalul de Urgenţă din Vaslui. Doi pacienţi au fost încurcaţifoto: captura Facebook

Este anchetă internă la Spitalul Judeţean din Vaslui după ce, luni seara, un bătrân de 78 de ani cu accident vascular cerebral (AVC) a fost plimbat aiurea cu ambulanţa pentru că s-a făcut o încurcătură. El a fost schimbat cu un alt pacient care avea aceeaşi afecţiune. Greşeala a fost descoperită de cei de la centrul rezidenţial la care trebuia să ajungă celălalt. Infirmiera a văzut că persoana adusă de ambulanţă nu era bătrânul care plecase la spital şi a chemat din nou ambulanţa.

Bărbatul preluat greşit de la spital a fost dus înapoi la unitatea medicală. Acum, la spitalul dinVaslui este anchetă administrativă.

„S-a făcut refereat către Comisia de Disciplină. Este anchetă administrativă. Este vorba despre doi pacienţi de aceeaşi vârstă, 78 de ani, aduşi în UPU pentru acelaşi lucru, pentru chimbat sonda urinară, amândoi cu aceeaşi patologie, accident vascular în antecedente. Unul nu vorbea deloc. Cel de la centrul pentru bătrâni a fost adus în jurul orei 17.00. I s-a schimbat sonda în UPU, s-a solicitat ambulanţă pentru transfer înapoi în centrul de bătrâni. În momentul în care ambulanţa a venit să ia pacientul au fost încurcaţi pacienţii între ei”, a declarat pentru Click!, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Ana Rinder.

Cum s-a descoperit greşeala

Eroarea a fost descoperită de reprezentanţii centrului rezidenţial. Ei şi-au dat seama că nu îl cunosc pe bărbatul adus de ambulanţă.

„După câteva minute, mă sună infirmiera direct pe mine, să mă întrebe dacă am schimbat cumva pacientul, dacă am făcut vreo modificare, că nu a venit persoana pe care o aşteptau ei. (...) Mi-a spus că a încurcat pacienţii. Au recunoscut că a fost fãcută o greseală, dar să stăm liniştiti pentru că nu s-a întâmplat nimic grav şi că, în cel mai scurt timp, ne vor aduce pacientul. După o oră am sunat la centru, să întreb ce se mai întâmplă. Pacientul nostru fusese adus tot de acelaşi echipaj de pe ambulanţă. Nu ştiu cum s-a putut comite o asemenea eroare pentru că pacientul pe care ei ni l-au adus prima dată nu vorbea, era aproape inconştient. Beneficiarul centrului nostru, care a fost dus la spital, este conştient, vorbeşte, a fost internat doar pentru a i se schimba o sondã urinară”, a declarat, pentru vremeanoua.ro, Ionel Turc, directorul Centrului Rezidential pentru persoane de vârsta a treia “Giulia” din Valea Silistei.

Cei de la ambulanţă au explicat pentru presa din Vaslui că pacientul preluat greşit era la Consultaţii Chirurgicale, iar cel care trebuia dus la centru era la Triaj şi probabil că de aici a apărut eroarea. Altfel, dacă stăteau în aceeaşi încăpere, bărbatul care trebuia dus în Valea Siliştei probabil ar fi auzit când este strigat.

“Colega mea de pe ambulanţă a întrebat de mai multe ori dacã el e pacientul”, a precizat doctorul Dan Ungureanu, de la SAJ Vaslui pentru vremeanoua.ro.

Pentru a nu mai încurca pacienţii, conducerea spitalului a transmis că pentru pacienţii care nu pot comunica vor fi achiziţionate brăţări de identificare, astfel erori de acest fel să nu se mai întâmple.

Citeşte şi: Un bărbat internat cu tromboză venoasă a murit de bronhopneumonie, la Spitalul de Urgenţă "Sfântul Spiridon" din Iaşi

Citeşte şi: Incredibil! Un alt caz cu probleme la Spitalul ”Sfântul Spiridon” Iași

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net