Anchetă pentru dispariția lui Ghiță. Judecătorii l-au lăsat să plece din țară

Ultima actualizare:

    Sebastian Ghiță a dispărut din 19 decembrie
Sebastian Ghiță a dispărut din 19 decembrie

E iureș mare! Sebastian Ghiță a dispărut fără urmă, astfel că șeful de la Interne vrea să afle cum de a fost posibil așa ceva. Practic, fostul deputat le-a fugit polițiștilor de sub nas.

Povestea lui Sebi Ghiță a început la 31 martie, când procurorii DNA au emis pe numele său măsura controlului judiciar pe cauțiune.

De atunci, este obligat ca o dată pe săptămână să dea cu subsemnatul la secția de poliție de care aparține. Așa a și făcut până pe 19 decembrie, înclusiv, după care oamenii legii au constat faptul că fostul deputat a dispărut de acasă. Cincidență sau nu, în aceeași zi i-a expirat și mandatul de deputat.

Urmăritorii l-au pierdut

Surse oficiale vorbesc despre faptul că Ghiță era supravegheat de polițiști și că pe urma lui exista tot timpul o echipă care-l fila. Inclusiv, luni seară, când l-ar fi pierdut din vedere.

Se afla pe DN1, plecase din București și se îndrepta spre Ploiești, moment în care ar fi apăsat pedala de accelerație a Mercedesului până la aproape de 200 km/h.

Polițiștii nu s-au putut ține după el, dar, odată ajunși la locuința sa i-au văzut bolidul parcat. Potrivit IGPR, în aceeași zi, patronul România tv a primit voie să părăsească țara.

Decizia magistraților nu este definitivă

”Ultima dată, inculpatul a fost prezent, conform programului stabilit, în fața polițiștilor, în data de 19 decembrie când i-a fost înmânată și hotărârea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Prin aceasta instanța a admis cererea de modificare a conținutului controlului judiciar în sensul înlăturării obligației de a nu părăsi teritoriul României, hotărâre care nu este definitivă și nici executorie. Încheierea a fost contestată, astfel încât interdicția de a nu părăsi teritoriul României este în vigoare și în prezent”.

A doua zi, Sebastian Ghiță a fost citat la sediul IPJ Prahova. Nu s-a prezentat. Pe 21 decembrie a fost chemat și la DNA Ploiești ca să fie audiat în dosarul Ponta- Tony Blair. Nici aici nu și-a făcut apariția, astfel că polițiștii prahoveni l-au căutat atât la adresa de domiciliu, cât și în alte locuri pe care le frecventa.

Dat în consemn la frontieră

”În această situație, s-a solicitat sprijin și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, care a intensificat verificările la punctele de trecere a frontierei. Până în prezent, nu au fost identificate date care să confirme ieșirea din țară a persoanei în cauză. Totodată, nu a fost emis mandat de arestare preventivă, fapt pentru care, activitățile desfășurate de către polițiști nu se circumscriu celor dispuse în cazurile de dare în urmărire a unei persoane. Măsurile privind intensificarea verificărilor la punctele de trecere a frontierei se mențin, în așa fel încât inculpatul să nu poată părăsi țara”, precizează reprezentanții IGPR.  

Ministrul vrea anchetă internă

Furios pentru cele întâmplate, ministrul de Interne, Dragoș Tudorache, a cerut, de urgență, șefului Poliției Române, să verifice cum au acționat polițiștii și cum s-a derulat cooperarea interinstituțională, urmând a fi dispuse măsuri în consecință.

Ceea ce însamnă că vor cădea capete. Mai ales dacă se adeverește faptul că fostul parlamentar a fost ajutat să dispară.

Surse neoficiale vorbesc totuși că acesta s-ar afla în Turcia, țară cu care România nu are acord de extrădare.

Fostul deputat este acuzat de dare de mită, şantaj, cumpărare de influenţă şi alte infracţiuni în patru dosare penale.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net