Anchetă în Vrancea, după ce un operator 112 i-a spus unei tinere că nu are echipaje pentru a o ajuta

Ultima actualizare:

    Polițiștii din Vrancea au început o anchetă, după ce o operatoare de la serviciul de urgență 112 i-ar fi spus unei tinere că nu are echipaje disponibile pentru a-i oferi asistențăFoto: pixabay.com
Polițiștii din Vrancea au început o anchetă, după ce o operatoare de la serviciul de urgență 112 i-ar fi spus unei tinere că nu are echipaje disponibile pentru a-i oferi asistențăFoto: pixabay.com

Anchetă în Vrancea, după ce o operatoare de la serviciul de urgență 112 i-ar fi spus unei tinere că nu are echipaje disponibile pentru a o ajuta, după ce aceasta sunase pentru a anunța că a fost șicanată în trafic de niște bărbați care au și urmărit-o până acasă.

O tânără din județul Vrancea a sunat la 112 și a solicitat ajutorul polițiștilor pentru că îi era teamă să mai pelce cu mașina, după ce mai mulți bărbați o șicanaseră și o urmăriseră până acasă. Operatoarea i-a spus că nu există echipaje disponibile în acel moment și că va fi nevoită să aștepte o perioadă pe care nu a putut-o determina cu exactitate.

Polițiștii de la Biroul Control Intern din cadrul Inspectaoratului de Poliție Vrancea au început o anchetă pentru a determina dacă operatoarea de la 112 a acționat conform regulamentului.

„La nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea, conducerea a dispus verificări prin structura specializată, structura de control intern, urmând ca în funcție de rezultatul verificărilor să se dispună măsurile legale care se impun”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Paula Enache, pentru Mediafax.

Transcrierea convorbirii dintre apelantă și dispecer

Apelantă: Am mai sunat...

Dispecer: Nu a ajuns niciun echipaj?

Apelantă: Nu. Am mai sunat și acum 45 de minute, nu s-a calmat nimic, ei la fel de gălăgioși sunt, tot la fel. Mie îmi este teamă să plec cu maşina înapoi unde am treabă.

Dispecer: Repet acelaşi lucru pe care vi l-au spus şi mai devreme, colegii mei vor interveni atunci când vor termina activităţile pe care le desfăşoară cum. Eu vă cred, dar mai mult nu vă putem ajuta.

Apelantă: Eu vă cred, dar nu pot să aştept două ore după un echipaj.

Dispecer: Nu avem încotro, domnişoară!

Dispecer: Există varianta să dureze o jumătate de oră, există varianta să dureze 2, 3 sau 4 ore, nu ştiu când vor termina.

Apelantă: Eu vă înţeleg. Şi dacă eu doresc acum să plec cu maşina şi domnul cu numărul de înmatriculare ... mă va şicana şi mă va accidenta în trafic.

Dispecer: Eu vă recomand să staţi în condiţii de siguranţă pentru dumneavoastră până vor sosi colegii mei. Doamnă, eu vă cred, asta e recomandarea noastră. Nu avem cum. Vă înţeleg supărarea, dar nu avem...

Apelantă: Și cât timp ar trebui să aștept ca să pot pleca?

Dispecer: Habar nu am! Poate dura jumătate de oră, poate dura o oră, poate dura 20 de minute sau poate dura 3 ore. Habar nu am! Doamnă... Domnișoară, să nu credeți că ei au altă treabă decât munca de poliție! Sunt la un caz unde cineva era amenințat cu un cuțit că este omorât. Adică trebuiau să fie acolo...

Apelantă: Toate echipajele?

Dispecer: Nu toate, doamnă. V-am dat exemplu doar de unul. Asta este legislația. La revedere!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net