Angajații nu mai sunt atrași de salariu. Ce îi motivează?

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

"Oamenii își doresc de la locul de muncă performanță și claritate. Vor să știe exact care sunt obiectivele lor și cum se pot măsura. Asta îi face să fie mult mai implicați și să știe exact ceea ce au de făcut. Pe următorul loc se află recunoașterea realizărilor, care nu ar trebui să includă doar partea financiară ci și recunoașteri verbale, mulțumiri venite din partea șefilor sau colegilor", spune Estera Anghelescu, Recruiting, Engagement and Employer Branding Director în cadrul Kaufland România.

Kaufland este cel mai mare angajator din România, cu peste 16.000 de angajați. Recent, compania a primit pentru al doilea an consecutiv certificarea internațională de Top Angajator, acordată de institutul independent Top Employer din Olanda. Recunoașterea a fost acordată pentru strategia locală remarcabilă practicată de companie în recrutarea, motivarea și retenția angajaților săi, Kaufland România devenind astfel un model și pentru celelalte companii din industrie.

Începând cu acest an, retailerul a anunțat decizia de a crește salariul minim pentru lucrătorii comerciali din magazine la suma de 2.000 lei brut, cu tichete de masă incluse. În funcție de vechime, salariul unui lucrător comercial poate ajunge chiar și până la suma de 3.800 lei brut.  

„Nu trebuie să uităm că salariul este important, este cel care motivează şi susţine activitatea unui angajat în cel mai puternic şi concret mod“, spune Estera Anghelescu. "Însă încrederea oamenilor în companie este primordială. Oamenii vor să se asigure de faptul că managementul companiei este de încredere, că își respectă promisiunile făcute la angajare și că este atent la creșterea și dezvoltarea lor profesională și personală. De aceea, noi, la Kaufland, acordăm o atenție deosebită nu numai beneficiilor salariale, ci și pachetelor extra-salariale. Pentru noi, balanța work-life contează foarte mult", continuă Estera.

Beneficii de top și mai mult timp pentru familie și hobby-uri

Angajații Kaufland se bucură de o serie de beneficii precum: ajutoare în bani și zile libere plătite pentru diverse evenimente din viața angajatului, asigurări medicale și de viață, discount-uri în cadrul programelor desfășurate cu partenerii agreați (servicii bancare, servicii turistice, servicii de relaxare si petrecere a timpului liber, diverse reduceri la achiziționarea de produse de bricolaj etc).

În plus, retailer-ul oferă angajaților săi mai multe zile de concediu de odihnă anual, respectiv 22 de zile lucrătoare, peste perioada minimă legală de 21 de zile. Mai mult, Kaufland oferă zile suplimentare de concediu de odihnă, în funcție de vechimea în companie, ajungând până la 27 de zile pe an, cu 6 zile mai mult decât prevede legislația din România. Pe lângă acestea, compania acordă angajaților săi zile libere plătite pentru acțiuni de voluntariat.

"Kaufland are o politică ce promovează menținerea echilibrului între viața personală și cea profesională, de aceea am introdus inclusiv programul de lucru  flexibil.  Am observat deja o preferință în rândul angajaților în ceea ce privește un program de lucru care să le permită nu numai să-și îndeplinească sarcinile de la locul de muncă, ci să se poată ocupa și de viața privată, de familie, de hobby-uri. Din punctul meu de vedere, o companie care respectă echilibrul dintre job și viața personală își va asigura întotdeauna o poziție în topul preferințelor angajaților", declară Estera Anghelescu - Recruiting, Engagement and Employer Branding Director în cadrul Kaufland România.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net