Angajaţii unui spital, prinşi când încercau să fure din mâncarea bolnavilor. Au fost luate măsuri, însă nesemnificative

Ultima actualizare:

    Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Cinci angajaţi ai Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” din Botoşani au fost bănuiți că ar fi încercat să fure din mâncarea bolnavilor. Comisia de disciplină a luat la cunoștință faptele acestora, însă sancțiunile lor nu sunt nici pe departe pe măsura faptei angajaților. Acestea presupun reduceri salariale infime.

În luna octombrie, conducerea Spitalului Judeţean „Mavromati” Botoşani, a constat că din bucătăria unităţii sanitare lipsea o cantitate considerabilă mâncare, în special carne şi legume. Ulterior, hrana ar fi fost descoperită într-un recipient de inox, destinat deşeurilor.

Dat fiind faptul că mâncarea se afla în stare bună, conducerea spitalului a intrat imediat la bănuieli. Mai mulți angajați au fost acuzați că foloseau această tehnică pentru a sustrage mâncarea destinată bolnavilor și a-și însuși-o.

Era vorba echivalentul a 50 de porţii constând în mai multe pungi cu legume şi în jur de opt kilograme de carne. Au fost bănuiţi mai mulţi angajaţi, în special de la bucătărie. Ulterior, a fost întrunită o comisie de cercetare disciplinară şi au fost sancţionaţi cinci angajaţi, printre care bucătari, coordonatorul bucătăriei, dar şi îngrijitori de la bucătărie. 

Pedepsele nu au fost însă drastice, deşi sunt bănuiţi că au luat din mâncarea bolnavilor. Mai precis, trei angajaţi au primit o pedeapsă cu diminuarea salariului cu 10%, pe trei luni, iar alţi doi angajaţi vor lua mai puţin cu 5%, pe aceeaşi perioadă, informează Adevărul.ro.

image
image
image
image
image
image
Alimente nocive pentru ficat FOTO Shutterstock jpg
rsz delta dunarii jpg
vize jpeg
targ paste 2024 orase romania 896983 jpg
castelul pustnicului captura video jpg
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
image
actualitate.net
image
actualitate.net