Nu uitați să vizitați Muzeul de Artă Brukenthal din Sibiu. Pe lângă expoziții și vernisaje, aici îi veți putea vedea și pe Antonello şi Donatello, doi motani dolofani, mascotele muzeului. Pufoșeniile sunt libere să se plimbe pe unde doresc.


Doi motani dolofani sunt mascotele Muzeului de Artă Brukenthal din Sibiu. Foarte iubiţi de turişti, pisoii sunt ajutoarele de nădejde ale departamentului de marketing şi relaţii publice şi îşi îndeplinesc foarte bine misiunea de promovare, scrie turnulsfatului.ro.

Antonello şi Donatello, mascotele Muzeului de Artă Brukenthal

Cei doi motani au devenit rezidenţi ai Muzeului de Artă Brukenthal din Sibiu în urmă cu aproximativ 10 ani, pe când aveau doar o lună şi au fost salvaţi de la moarte de directorul instituţiei, Sabin Luca. Au fost aduși într-o cutie de pantofi, mici cât palma, scrie aceeași sursă.

Muzeul Brukenthal a fost inaugurat în 1817 şi este vizitat anual de peste 500.000 de turişti. (Sursa: turnulsfatului.ro)

Au fost botezaţi, cum altfel, după doi artişti renascentişti celebri. Acum au o funcţie importantă în instituţia de cultură şi toată lumea îi iubeşte.

Antonello este extrem de sociabil. Adoră să fie alintat şi mângâiat, pe când fratele său este mai mofturos şi se lasa cucerit mai greu.

De multe ori, cei doi motani fură atenţia turiştilor care uită de exponate şi nu se mai satură să îi dezmierde.

Motanii apar şi pe suveniruri, dar şi în pozele cu care turiştii pleacă de la muzeu, pentru că le plac şedinţele foto.

În urmă cu câţiva ani, motanii au salvat un pui care rămăsese într-un pom, în curtea muzeului. Datorită lor, pisoiul botezat ulterior Rafaelo, a fost adoptat.

Citește și:

Vedetele sunt înnebunite după mâțele lor! Unele au costat și sute de euro

Aşa arată cea mai frumoasă felină din lume: pisica cu două feţe

 
 
Loading...
Citeste tot despre: