Antonescu îl atacă pe Ponta: "Vom avea un preşedinte prefăcut, mincinos şi slab"

Ultima actualizare:

    Foto: Adevărul
Foto: Adevărul

Crin Antonescu a declarat, vineri, că vom avea un preşedinte prefăcut, mincinos şi slab dacă Victor Ponta câştigă alegerile, susţinând că acesta nu are curajul să spună cine este cu adevărat.

Fostul preşedintele PNL a preferat să nu apară în timpul campaniei electorale, dar vineri seara a avut o intervenţie telefonică la postul de televiziune Realitatea TV. Din punctul de vedere al lui Antonescu, Ponta s-a ascuns şi a minţit mereu. Alianţa pe care a făcut-o cu Călin Popescu Tăriceanu şi refacerea USL demonstrează că Ponta va fi un preşedinte slab şi prefăcut, a declarat Antonescu. 

"În ultima zi a campaniei electorale domnul Ponta vine cu încă o minciună şi una majoră şi-şi ascunde identitatea. Ceea ce remarc eu din aceste întâmplări de astăzi este că domnul Ponta, la un pas de a deveni preşedintele României, nu are curajul să spună cu adevărat cine este, nu are curajul să-şi decline identitatea sa şi a forţei politice care-l susţine. Domnul Ponta a simţit mereu nevoia de a merge de mână cu cineva, de a se sprijini pe cineva, de a se legitima mereu cu altcineva, când cu Antonescu în USL-ul autentic, când cu alţii.

Victor Ponta, șeful Guvernului
Victor Ponta, șeful Guvernului

Acum încearcă cu domnul Tăriceanu şi cred că acest lucru ne arată că, dacă domnul Ponta câştigă aceste alegeri, vom avea un preşedinte prefăcut, mincionos şi slab. Or asemenea oameni sunt periculoşi atunci când conduc pentru că prima condiţie a unui lider este aceea de a avea curajul să spună: «eu sunt acesta, într-acolo vreau să mergem, urmaţi-mă»". Dincolo de toată propaganda pe care Ponta şi PSD şi presa anexată au făcut-o, mă tem că, dacă Victor Ponta câştigă preşedinţia României, vom avea o continuitate a ceea ce a însemnat sistemul băsist, cu toate abuzurile sale, cu toată demagogia sa, cu formele sale: prefăcătorie, inducere în eroare a unei întregi naţiuni (...). Cred că adevăratul continuator al lui Traian Băsescu şi al politicilor sale, aşa cum am mai spus-o demult, este Victor Ponta", a subliniat Antonescu, potrivit mediafax.ro.

Mai mult, el a comparat noul USL cu acţiunea comuniştilor din perioada 1946-1947: "Nu s-a mai întâmplat aşa ceva de atunci şi faptul că acest gest rezervat de domnul Ponta ultimei zile de campanie îmi evocă aceste împrejurări de atunci poate să pară o exagerare, dar în opinia mea nu este. Avem de-a face cu aceeaşi tentativă de fraudă morală masivă, tentativă de deghizare politică a unei forţe politice cu aspiraţie totalitară".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
judecatoare pascu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net