Anunț important care-i va îngropa pe dealerii auto

Ultima actualizare:

    Aceștia ar putea fi amendați cu 100.000 de lei de ANPC
Aceștia ar putea fi amendați cu 100.000 de lei de ANPC

Dealerii Volkswagen care vând maşini germane în România pot primi amenzi de până la 100.000 de lei. Asta în cazul în care aduc pe piaţă un produs neconform cu standardele.

”Eu amendez dealerul. Este treaba lui, cum şi într-un supermarket, dacă este vina lui, amendez supermarketul şi supermarketul se îndreaptă către producător. Producătorul este în Germania, nu pot să sancţionez producătorul”, a declarat, azi,  Marius Dunca, președintele Autorității Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC).

Potrivit acestuia, până la acest moment la ANPC nu a fost depusă nici o reclamație legată de autoturisme Volkswagen.

El a mai spus că, din punctul de vedere al instituției pe care o conduce, singurul prejudiciu adus consumatorului ar exista în situația în care acesta ar fi obligat să plătească în plus pentru taxa de poluare.

Registrul Auto Român nu mai eliberează cărţi de identitate pentru 300 de maşini Volkswagen, disel, cu motor Euro 5, care urmau să fie vândute în țara noastră.

Între timp, scandalul se extinde şi la alte mărci ale grupului VW.

Aproximativ 1,2 milioane de vehicule Skoda echipate cu motoare pe motorină, din întreaga lume, au dispozitive de manipulare a emisiilor, ca şi 2,1 milioane de automobile Audi şi 700.000 de automobile Seat.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net