Anunțul bombă dat de ministrul Muncii, Violeta Alexandru: adio sporuri pentru bugetarii care vor lucra de acasă

Ultima actualizare:

    Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că sporurile care nu se justifică nu vor mai fi acordate bugetarilor
Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, spune că sporurile care nu se justifică nu vor mai fi acordate bugetarilor

Se anunță vremuri grele pentru bugetari! Cel puțin 30 de zile, cât au fost anunțate, deocamdată, restricții, mulți dintre ei nu vor mai primi sporuri. Este vorba despre sporul pentru condiții speciale, sportul de antenă sau norma de hrană. Și asta pentru că cei mai mulți vor lucra de acasă. Anunțul bombă a fost făcut astăzi, 6 noiembrie, de ministrul Muncii, Violeta Alexandru.

România intră în parțial în carantină! Începând de luni, 9 noiembrie, vom avea parte de restricții severe. Vom purta mască de protecție, indiferent de locul în care ne aflăm, se închid școlile și grădinițele, piețele acoperite și nu vom mai avea voie să plecăm de acasă, după ora 23.00, fără un motiv întemeiat.

Angajatorii sunt obligați să-i lase pe salariați fie muncească de acasă, fie să-i împartă pe grupe, acolo unde activitatea nu poate avea loc de la distanță.

Unele sporuri primite de bugetari vor dispărea

Legat de acest subiect, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a transmis faptul că scopul guvernanților nu este să închidă economia și să perturbe activitățile și le cere angajatorilor să aplice măsurile de telemuncă sau muncă de la domiciliu, pentru a evita răspândirea virusului.

Totodată, le-a cerut să nu le taie oamenilor din salariu, să le pună la dispoziție aparatura necesară, pentru a-și desfășura activitatea, ori să găsească o formulă pentru a folosi echipamentul personal de acasă, în baza unor condiții foarte bine stabilite cu aceștia. 

În ceea ce-i privește pe bugetari, vor avea loc modificări la venit, pentru că unele sporuri nu-și vor mai avea obiectul.

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru: ”Să se înțeleagă că dorim protejarea sănătății populației”

”Îi rog pe angajatori, mai ales pe cei din instituțiile publice, să comunice angajaților, care sunt avantajele și anume că pot să își continue activitatea, și care sunt, mai ales pentru sistemul public, repercursiunile cu privire la nivelul salarial. Este vorba despre sporuri! Ca să spun foarte clar! Unele sporuri au legătură cu spațiul de lucru din instituțiile publice, precum condițiile speciale - spor de antenă, indemnizația de hrană. Dorința noastră este să se înțeleagă că dorim protejarea sănătății populației”, a punctat Alexandru. 

Inspecția Muncii, trimisă în controale

Demnitarul i-a cerut Inspecției Muncii să iasă pe teren și să controleze dacă angajatorii vor respecta măsurile impuse și să elaboreze un ghid în care să le explice orice neînțelegere și ce trebuie modificat în Revisal atunci când persoana trece în regim de muncă la domiciliu.

Totodată, începând de luni, Ministerul Muncii va deschide un tel verde pentru lămuriri suplimentare. Numărul este 0800868622 și poate fi apelat între ora 9.00-21.00.

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/document-lista-restrictiilor-care-intra-vigoare-luni-fara-deplasari-dupa-ora-2300-fara

https://www.click.ro/news/national/declaratia-pe-proprie-raspundere-cum-arata-ce-trebuie-sa-scrii-ea-si-cand-s-o-ai-la

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
image png
image
image
image
image
image
image
Zambet jpg
regele charles regina margareta jpg
Titanic  sursa   Shutterstock jpg
Atmosferă de poveste la Târgul de Paște de la Craiova foto yolomedia
Hondol Corada Certej  Foto Daniel Guță ADEVĂRUL (11) jpg
Mic dejun jpg
restaurant 449952 1280 jpg
mirela crima dambovita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net