Apele fac prăpăd în țară! 50 de gospodării din Alba au fost inundate, iar două familii au fost evacuate din case

Ultima actualizare:

    Drumuri comunale au fost acoperite de ape Fotografii: IGSU
Drumuri comunale au fost acoperite de ape Fotografii: IGSU

Apele fac prăpăd în țară, după ploile abundente care au căzut peste noapte! 50 de gospodării din Alba au fost inundate, iar două familii au fost evacuate din case. Bacău, Cluj Covasna și Tulcea sunt alte județe cu probleme.

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, din cauza precipitațiilor abundente, pompierii din județele Alba, Bacău, Cluj, Covasna și Tulcea au acționat pentru evacuarea apei din peste 80 de subsoluri, curți și locuințe.

Cel mai afectat județ de aversele torențiale a fost Alba, zonă în care pompierii au acționat în trei localități pentru evacuarea apei acumulate în gospodăriile oamenilor.

Cea mai dificilă situație s-a înregistrat în municipiul Alba-Iulia, unde peste 50 de subsoluri au fost inundate, fiind nevoie de intervenția pompierilor cu motopompe.

Multe gospodării au avut de suferit din cauza puhoaielor
Multe gospodării au avut de suferit din cauza puhoaielor

O situație deosebită a fost înregistrată și în județul Bacău, în satul Cotumba, unde, în urma revărsării pârâului din localitate, aproximativ 50 gospodării au fost inundate, iar două persoane au fost evacuate la rude, din cauza apei care a intrat în curtea locuinței.

De asemenea, pe raza aceleiași localității, un segment din DC 156 este surpat pe o lungime de 150 m, iar un alt segment de 1,5 km este colmatat, accesul pentru 140 familii fiind posibil doar pietonal.

”Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, recomandăm populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora”, au anunțat reprezentanții IGSU.

Ploile torențiale vor ține până pe 22  iulie, la ora 10.00

Vremea face ravagii astăzi și mâine! Potrivit meteorologilor, ploile vor avea caracter torenţial, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantităţi de apă de peste 20…25 l/mp şi izolat 30…40 l/mp.

Astfel, marţi, 21 iulie şi până miercuri, 22 iulie, ora 10.00, în regiunile nordice, centrale şi în zona de munte instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată şi se va manifesta prin averse ce vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi, posibil, vijelii şi grindină. Cantităţile de apă vor depăşi 20…25 l/mp şi izolat 30…35 l/mp.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
gustav klimt jpg
cafea jpg
renovare apartament jpg
image png
bucuria 1536x1024 jpg
atena praf saharian jpg
orhidee jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net