Apelul medicului veterinar Ovidiu Roșu: ”Nu ne mai epuizați stocurile de Ivermectină. Ne băgați la pușcărie”

Ultima actualizare:

    Medicul veterinar Ovidiu Roșu a explicat faptul că Ivermectina aflată pe piața din România este numai pentru tratamentul câinilor
Medicul veterinar Ovidiu Roșu a explicat faptul că Ivermectina aflată pe piața din România este numai pentru tratamentul câinilor

Mediatizarea Ivermectinei a dus la golirea farmaciilor veterinare. Medicul veterinar Ovidiu Roșu a făcut un apel disperat. ”Nu ne mai epuizați stocurile de Ivermectină destinate animalelor pentru consum propriu.” Acesta atrage atenția că veterinarii nu au voie să le prescrie oamenilor pastile și că pot ajunge la pușcărie.

”Deși cred cu tărie că medicii veterinari știu mai multă medicină umană decât medicii umani medicină veterinară, vă rog din adâncurile existenței mele profesionale de medic veterinar cu PhDeu în coadă, să nu ne mai asfixiați cu întrebări absurde și total neetice și ilegale despre funcționarea produselor destinate animalelor la oameni și să nu ne mai epuizați stocurile de ivermectină destinate animalelor pentru consum propriu!”, a scris Ovidiu Roșu pe pagina sa de Facebook.

Acesta a mai transmis faptul că medicul veterinar nu are voie să prescrie, să consulte sau să sugereze ceva oamenilor din punct de vedere medical.

”Aveți doctorii voștri și la ei trebuie să vă duceți să-i consultați! Noi ăștia cu dihăniile ne putem pierde dreptul de practică sau chiar să ne băgați la zdup dacă v-am face pe plac. La fel și viceversa. Există studii foarte clare încă din iunie anul trecut, în care se evaluează efectul ei în tratamentul Covid (https://www.sciencedirect.com/.../pii/S0166354220302011), iar ca medic veterinar nu am nici un drept să mă pronunț asupra lor. Asta e treaba medicilor umani! Încerc prin această postare să descurajez oamenii să achiziționeze produse medicale dedicate animalelor, în general, și, în particular, cele care conțin ivermectină, în scopul tratamentului personal (uman) prin automedicație. Dacă vreți orice fel de tratament pentru dv. vă rog să consultați medici umani care vă pot evalua medical și, eventual, prescrie cele necesare”, a completat Ovidiu Roșu.

Așa arată cutia de Ivermectină, prescrisă de veterinar pentru căpușe sau râie la câini
Așa arată cutia de Ivermectină, prescrisă de veterinar pentru căpușe sau râie la câini

Medicul veterinar a explicat faptul că medicamentele pentru animale trec printr-un proces de evaluare și acreditare doar pentru speciile țintă la care fac referire și că există riscuri mari pe care o persoană trebuie să și le asume, care sunt greu de gestionat ulterior administrării lor.

Medicii veterinari:”Ivermectina este foarte toxică și poate duce la orbire”

”În cazul de față vorbim în special despre toxicitatea substanței respective, pe care noi veterinarii o vedem frecvent la animale. Ce încerc să spun aici este că medicamentele veterinare și automedicația cu ele nu sunt soluțiile la problemele actuale epidemiologice sau orice fel de altă problemă medicală umană”, a conchis Roșu.

Totodată, medicul veterinar Aurelian Ștefan a spus la Digi 24 că și el a fost întrebat de acest medicament, dar că este extrem de periculos și duce la orbire.

Veterinarii, asaltați de oameni pentru a le da Ivermectină

”Ivermectina este folosită pentru probelemele cauzate de paraziți externi din gama scabie, alte parazitoze mai prounde ale pielii, dar sub nici o formă nu recomandăm și nu văd de ce ar putea fi folosit așa, empiric, de oameni pentru o eventuală inecție cu Covid-19 (...) Trebuie să știe românii că o supradoză de Ivermectină la animale produce orbire”, a spus Aurelian Ștefan la Digi 24. Acesta este convins că nici un medic veterinar nu va elibera acest medicament chiar dacă cu toții sunt supuși presiunilor oamenilor.

Ivermectina tratează râia și scapă câinii de căpușe

Ivermectina este un medicament care se folosește pentru paraziți externi, precum căpușe, păduchi și râie, iar în România se găsește doar în farmaciile veterinare pentru tratarea animalelor.

Este ieftin, în jur de 20 de lei cutia, dar de astăzi nu se mai găsește pe nicăieri. Speriați de Covid-19, românii au golit stocurile, imediat ce au auzit la medicul Ion Alexie că previne și tratează coronavirusul.

Citește și: 

Mihai de la 3 Sud Est, tratat cu Ivermectină și steroizi. Artistul avea 5% șanse să supraviețuiască Covidului

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net