Apocalipsa la Năvodari: "Marea parcă s-a unit cu lacul"

Ultima actualizare:

    Viitura de localitatea Corbu, județul Constanța, a inundat străzile și mai multe gospodăriiFoto: Mediafax
Viitura de localitatea Corbu, județul Constanța, a inundat străzile și mai multe gospodăriiFoto: Mediafax

A fost o noapte de coșmar în județul Constanța. Din pricina ploilor torențiale, s-a format o viitură care ”a ras” totul în calea sa luni seara (12 octombrie). 23 de persoane, din care doi erau copii, s-au trezit blocați în mijlocul torenților.

Mai multe persoane au solicitat intervenția pompierilor, luni seară, după ce au rămas blocate în autoturisme, pe un drum județean din Constanța care leagă localitățile Corbu și Năvodari, în urma unei viituri provocate de o ploaie torențială, informează mediafax.ro.

Imagini cu viitura dintre Corbu şi Năvodari

Cele 23 de persoane au fost salvate de echipajele de pompieri de la Stația Midia și echipaje ale Serviciului Județean de Ambulanță Constanța. Oamenii au fost duși la ambulanțele ajunse în zonă, unde au fost evaluați, iar cei care au avut nevoie au primit îngrijiri medicale. Conform pompierilor, apa a măsurat aproximativ o jumătate de metru.

Reprezentanții Primăriei Corbu au declarat că mai multe curţi și dependințe ale caselor din comună au fost inundate, apa intrând în localitate dinspre mare.

Meteorologii au spus că în zonă au căzut 51 l/mp în trei ore, motiv pentru care au emis cod portocaliu de ploi. 

„Este o situație grea între Năvodari şi Corbu. Marea parcă s-a unit cu lacul Taşaul. Mașini cu oameni plutesc în derivă. Apa vine șuvoaie dinspre mare. Poliţia Locală a salvat o mamă cu un copil mic", a explicat primarul Năvodariului, Nicolae Matei, pe pagina sa de Facebook.

În schimb, în județul Suceava a nins ca în plină iarnă. Peste 2.000 de elevi nu au făcut ore, din cauza ninsorilor și a lipsei de curent electric. Au fost afectate 84 de localități, informează Mediafax.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net