Arde din nou incineratorul de deșeuri de pe platforma industrială de la Brazi, lângă Ploiești. Pompierii prahoveni intervin din nou, luni, la instalația care a luat foc acum două săptămâni și a ars trei zile.


Norocul a fost că un echipaj de pompieri era prezent la fața locului pentru a monitoriza instalația care a ars acum două săptămâni, considerată una dintre cele mai mari din țară. Astfel, când au văzut că s-a reaprins focul, pompierii au intervenit prompt și au dat alarma.

 

Ce se întâmplă luni la incineratorul de deșeuri de la Brazi

 

”Luni dimineaţă, focul s-a reaprins pe o suprafaţă de aproximativ o sută de metri pătraţi. Incendiul se manifestă într-o parte a halei care în urmă cu aproape două săptămâni a ars, într-un incendiu violent”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae. După incendiu, focare au continuat să fumege în hala care a ars şi în canalele tehnologice ale acesteia, iar pompierii au inundat în două rânduri total locul, pentru a le stinge.

 

Cum a început incendiul de la incineratorul de deșeuri de la Brazi

 

În 3 iunie, un incendiu puternic a cuprins o hală de 4.000 de metri pătraţi, acesta fiind stins după o acţiune care a durat peste 24 de ore. În incinta halei a fost găsit cadavrul carbonizat al unui bărbat, angajat al firmei care opera incineratorul. Reprezentanţii firmei susţin că acesta a intrat ilegal în incinerator, la ora 2 noaptea, minţindu-l pe paznic că va pleca în cursă cu un şofer. În zonă au fost făcute măsurători privind calitatea aerului, iar oficialii instituţiilor din domeniul protecţiei mediului au anunţat că datorită faptului că în acea noapte temperaturile au fost scăzute, norul de fum s-a ridicat repede la înălţimi mari, astfel încât nu s-au înregistrat depăşiri majore ale indicatorilor privind calitatea aerului.

 

 

 

 

Citiți și

 

Incendiul de la Brazi va mai fumega cel puțin o săptămână. Zona va fi inundată cu apă și spumă

 

Ce deșeuri arde firma Eco Burn și cum a izbucnit incendiul de la Brazi

 

 

 

 

 
 
Loading...
Citeste tot despre: