Are dosar penal pentru împrăştierea pestei porcine africane

Ultima actualizare:

    Autorităţile dezinfectează toate drumurile din localităţile unde sunt animale bolnaveFoto: Adevărul
Autorităţile dezinfectează toate drumurile din localităţile unde sunt animale bolnaveFoto: Adevărul

A ignorat toate avertismentele și și-a plimbat porcul bolnav dintr-o localitate în alta.

O femeie din județul Ialomița a transportat un animal din Giurgeni, când localitatea era izolată din cauza pestei porcine africane, în localitatea vecină Bucu.

Ulterior, s-a confirmat că animalul era purtător de virus. Prefectul județului, Gigi Petre, spune că se fac verificări privind modul în care un animal din Giurgeni, unde a fost declarat primul focar, a ajuns la Bucu, scrie adevarul.ro.

Până în prezent, în judeţul Ialomiţa au fost înregistrate 67 de focare în 13 localităţi, iar situaţia se schimbă de la o oră la alta. 6.000 de porci au fost ucişi pentru a fi împiedicată extinderea bolii.

”Oamenii tot taie porci. Am confiscat carne, untură, pulpe, este o problemă gravă“, a explicat Gigi Petre, prefectul județului, citat de adevarul.ro. 

Situaţia este cu atât mai alarmantă cu cât epidemia se apropie de oraşul Căzăneşti unde există unul dintre combinatele cele mai mari din țară, cu 70.000 de porci.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net