Are o pensie mică, se spală la lighean, dar a donat 10.000 € unui spital

Ultima actualizare:

    Ion Cârstoiu trăieşte dintr-o pensie de 1.300 de lei
Ion Cârstoiu trăieşte dintr-o pensie de 1.300 de lei

Ion Cârstoiu, un bătrân de 77 de ani din comuna argeşeană Aninoasa, a donat 10.000 de euro, agoniseala sa de-o viaţă, Spitalului Municipal Câmpulung Muscel, scrie adevarul.ro. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de echipamente medicale moderne în două secţii ale spitalului.

„Am văzut la televizor mai multe ştiri legate de donaţii pentru copiii născuţi prematur la diferite spitale din ţară. M-a impresionat şi m-am gândit să ajut şi eu cumva şi am luat legătura cu cei de la spitalul din Câmpulung Muscel. Şi eu sunt din zona Muscelului, aşa că m-am gândit direct la acest spital. Mă impresionează mereu copiii, în special cei născuţi prematur şi vreau să îi ajut”, spune Ion Cârstoiu.

Bărbatul a lucrat câteva decenii ca şofer în România şi Europa, inclusiv după pensionare. A pus bani de-o parte timp de peste 20 de ani, iar acum s-a decis să doneze toată suma strânsă cu greu. Banii vor fi folosiţi pentru achiziţionarea de echipamente medicale moderne pentru secţiile Terapie Intensivă şi Neonatologie. Pe fiecare echipament medical care va fi adus la spitalul din Câmpulung va fi inscripţionat numele donatorului.

Ion Cârstoiu are o pensie modestă, de doar 1.300 de lei pe lună şi locuieşte într-o casă veche din Aninoasa, unde se spală la lighean, povesteşte corespondentul adevarul.ro.

Bărbatul nu a fost vreodată căsătorit, a avut o relaţie specială în tinereţe cu o femeie care a rămas însărcinată, însă a trebuit să facă avort. Acel eveniment l-a marcat, mai ales că îşi dorea mult să aibă copii.

„Cea mai mare parte din donaţie va merge către secţia de Neonatologie. Încă nu s-a stabilit când vor fi achiziţionate aceste echipamente. Domnul din Aninoasa a adus banii în două tranşe în această săptămână. Prima tranşă a fost de 2.000 de euro, iar miercuri 20 februarie a mai adus 8.000 de euro. Este un gest absolut impresionant”, a declarat, pentru “Adevărul”, medicul chirurg Mădălin Iordache, purtătorul de cuvânt al Spitalului Municipal Câmpulung Muscel. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net