Are şanse să scape cu viaţă? Avocatul românului condamnat la moarte îm Malaezia, perdant în trei procese asemănătoare

Ultima actualizare:
El este avocatul care îl apără pe român în proces (capturi youtube)
El este avocatul care îl apără pe român în proces (capturi youtube)

Clipe grele pentru românul condamnat la moarte prin spânzurare în Malaezia, după ce a fost prins cu droguri în bagaj. Ionuţ Gologan (21 de ani) trebuie să suporte condiţiile vitrege din închisoare, să îndure pedepsele aspre, iar avocatul angajat să-l apere a pierdut în trecut alte trei procese asemănătoare.

Necazurile românului originar din Telega au început în data de de 26 iunie, anul trecut,  când a fost reţinut pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, capitala Malaeziei, aflată la 8.631 km de casă. El avea în bagaj 1.494 de grame de metamfetamină. După un lung proces,  magistraţii au hotărât în octombrie condamnarea acestuia la moarte prin spânzurare, pentru trafic de droguri.

Românul mai are două căi de atac în instanţă, pentru a putea scăpa de pedeapsă, dar şi unul dintre cei mai buni avocaţi în astfel de cazuri din Malaezia, Datuk N. Sivananthan. În ultima perioadă însă, alţi trei clienţi ai avocatului au mai primit pedepse asemănătoare, scrie ziarulring.ro.

El este avocatul românului condamnat la moarte (capturi youtube)


    El este avocatul care îl apără pe român în proces (capturi youtube)
El este avocatul care îl apără pe român în proces (capturi youtube)

Cel care s-a angajat să-l apere, avocatul Datuk N. Sivananthan a pierdut în luna aprilie a acestui an un caz, în care două surori de origine iraniană  au fost condamnate la moarte pentru trafic de droguri. Ele au încercat să treacă graniţa având asupr loc aceeaşi cantatitate de droguri ca şi Ionuţ, respective aproximativ 1,5 kg de metamfetamină. Cele două au fost condamnate la moarte prin spânzurare de Înalta Curte.

Un alt proces în care avocatul a pierdut îi viza pe doi bărbaţi care deţineau mai puţine droguri decât Ionuţ Gologan. Vahid Aliakbarsadeghabadi şi Ali Jalayeridarbandi Mousa au fost reţinuţi, în decembrie 2010, tot pe aeroportul din Kuala Lumpur, având asupra lor câte 200 de grame de metamfetamină, menţionează sursa citată mai sus. Cei doi au fost condamnaţi la moarte.

În 2011, Sivananthan a mai pierdut un proces, bărbatul pe care îl apăra fiind prins cu o cantitate importantă de droguri, 7,5 kg de metamfetamină. Bărbatul, un comerciant iranian de 50 de ani, a fost, de asemenea, condamnat la moarte.

Avocatul a avut însă şi câţiva clienţi norocoşi. Unul dintre aceştia este un alt român, Ştefan Coroi, care, recent, a fost condamnat la opt ani de închisoare tot pentru trafic de droguri. Un alt iranian, Seyed Hassan, a primit 12 ani de închisoare după ce a încercat să introducă în Malaysia 3,7 kg de metamfetamină. Cei mai norocoşi au fost însă Najim Sayed şi Yossuf Ezami, doi cetăţeni de origine germană, care, în iunie 2013, au fost achitaţi deşi au fost prinşi cu 6,6 kg de metamfetamină.

Citeşte şi:

Românul de 21 de ani condamnat la moarte prin spânzurare: «Vă iubesc pe toţi de aici, de la suferinţă»

Românul condamnat la moarte în Malaezia, premiant la şcoală în satul natal

Bunica românului condamnat la moarte, mărturii sfâşietoare. Ultima dorinţă a lui Ionuţ

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
strada prabusita slanic jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
oua pixabay jpg
contor curent jpg
Ultimele bătălii ale lui Mihai Viteazul jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net