Zi neagră pentru Elena Udrea. După ce noaptea de marți și-a petrecut-o în arestul poliției Capitalei, Elena Udrea a primit miercuri seară mandat de arestare pentru următoarele 30 de zile.


Fostul ministru al Transporturilor a fost adus, miercuri, din arest la instanţa supremă, unde s-a judecat cererea procurorilor DNA de arestare a deputatului, în dosarul Microsoft. La coborârea din duba poliției, Elena Udrea a fost toată numai un zâmbet. 

Aceasta avea cătuşe la mâini și părea destul de calmă. Drumul până la intrarea în sediul ICCJ (n.r Înalta Curte de Casație și Justiție) a fost unul de-a dreptul riscant pentru Elena Udrea. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, ministrul Turismului a alunecat pe gheață, acesta fiind semnul rău care a prevestit arestarea Elenei Udrea.

Deasemenea, politiciana a repetat și gestul de a duce degetul arătător pe nas, pe care l-a făcut şi în plenul Camerei Deputaţilor, când se discutau cererile DNA de avizare a urmăririi, reţinerii şi arestării deputatului PMP.

Camera Deputaţilor a dat avize pentru urmărirea penală şi arestarea preventivă pentru Elena Udrea

Potrivit unor surse judiciare, propunerea de arestare a fost admisă doar pentru trafic de influenţă, nu şi pentru spălare de bani. Decizia instanţei nu este definitivă şi a fost deja contestată de Elena Udrea.

Elena Udrea, arestată într-un dosar "greu"

Elena Udrea a fost reţinută după ce Camera Deputaţilor a dat avize pentru urmărirea penală şi arestarea preventivă a deputatului PMP, în dosarele Microsoft şi Gala Bute, în care este acuzată de fapte de corupţie.

La 29 ianuarie, Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft, iar la 4 februarie, procurorii au cerut arestarea preventivă a deputatului, arătând că a încălcat dispoziţiile legale ale controlului judiciar, făcând afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse.

În dosarul Microsoft, fostul soţ al Elenei Udrea, Dorin Cocoş este acuzat că ar fi pretins şi primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltării Regionale şi Turismului şi vicepreşedinte PDL, să asigure firmelor susţinute de una dintre cele două persoane încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Potrivit anchetatorilor, în anul 2010, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societăţi cu obiect de activitate IT, suma de circa trei milioane de euro, pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Loading...