Argeş: Nuntă cu 200 de persoane în Merişani, întreruptă de poliţişti, jandarmi şi mascaţi

Ultima actualizare:

    Rromii din comuna Merişani au dat petrecere cu lăutari FOTO: argesulonline.ro
Rromii din comuna Merişani au dat petrecere cu lăutari FOTO: argesulonline.ro

Au sfidat orice regulă impusă de autorităţi în lupta cu coronavirusul. Aproximativ 200 de persoane s-au strâns în Merişani, o comună din Argeş, să sărbătorească doi tineri care şi-au unit destinele cu alai şi lăutari. Petrecăreţii au fost alungaţi de poliţişti, jandarmi şi mascaţi.

„Bine ai venit, ginerică! Să-ţi trăiască mireasa!” se auzea pe stăzile din Merişani, joi, la orele prânzului, dar şi live, pe Facebook! Primarul comunei a văzut întreg alaiul, aproximativ 200 de persoane, cum se adunase în casa naşului, pe o cameră de supraveghere din localitate. A mers imediat la petrecăreţi, să-i convingă să meargă la casele lor. Pentru că nu a reuşit, primarul, dar şi unii vecini deranjaţi de ceea ce vedeau, au cerut ajutoprul Poliţiei şi Jandarmeriei.

În scurt timp, zona s-a umplut de poliţişti, jandarmi şi mascaţi de la trupele de intervenţie rapidă, care i-au împrăștiat pe nuntașii rromi.

Amendă de 4.000 de lei

Primarul din Merişani, Luigi Ionescu, a declarat că i-a anunţat pe localnici că nu mai au voie să se mai adune, deci aceştia știau despre restricţii: „Eu nu știam de nuntă, am aflat la orele 11.00 astăzi. Nu aveau de gând să renunțe la petrecere. Și de obicei ei nu spun când au și nici nu se pârăsc. Niciunul dintre nuntaşi nu era în evidenţa celor izolaţi la domiciliu.”.

Autorităţile i-au amendat cu 4.000 de lei pe cei care au organizat nunta pentru că au strâns laolaltă aproape 200 de oameni. Însă, imediat ce au plecat mascaţii, petrecerea a luat-o de la capăt, însă cu mai puţini invitaţi. Mulţi din ei spuneau că mu le este teamă de o eventuală contaminare cu „virusul ucigaş”. „Nu. Nu mi-e teamă. Că dacă e, o dată murim, nu murim de două ori. Toată lumea o dată moare”, a declarat pentru observator.tv un nuntaş.

Citeşte şi:

5.000 de lei amendă pentru farsă la 112: Un bărbat din Bistriţa a anunţat că vine din Italia şi are simptome de coronavirus

Noi pedepse în Codul Penal: 15 ani închisoare pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net