Arhiepiscopul Pimen, infectat cu coronavirus, a oficiat slujba de Înviere. În ce stare se află

Ultima actualizare:

    Arhiepiscopul Pimen a oficiat slujba de Înviere, deși era infectat cu coronavirusFoto: cotidianul.ro
Arhiepiscopul Pimen a oficiat slujba de Înviere, deși era infectat cu coronavirusFoto: cotidianul.ro

ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, este infectat cu coronavirus. Vestea a venit ieri seară, în a doua zi de Paște, după ce cu doar câteva ore înainte a oficiat atât slujba de Înviere, cât și pe cea de dimineață. Norocul a făcut ca enoriașii să nu fie lăsați de autorități să vină la biserică.

Un sobor de 15 preoți în frunte cu ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a oficiat ceremonia religioasă de Înviere la Catedrala Mănăstirii ”Sfântul Iona cel Nou”, din Suceava, și apoi a slujit și în dimineața de Paște.

Dacă autoritățile ar fi fost de acord, aici s-ar fi strâns mii de oameni, iar virusul s-ar fi transmis rapid printre cei prezenți. Așa, credincioșii au rămas acasă, iar cei care locuiesc în jurul bisericilor au ascultat slujba de la ferestre.

Luni, 20 aprilie, s-a aflat că înaltul prelat, în vârstă de 90 de ani, este infectat cu coronavirus. Avea simptome de penumonie și la testare rezultatul a ieșit pozitiv.

Surse medicale au spus pentru adevarul.ro că Pimen nu se simțea bine de joi, dar a oficiat slujba de Înviere
Surse medicale au spus pentru adevarul.ro că Pimen nu se simțea bine de joi, dar a oficiat slujba de Înviere

În plus, radiografia a arătat că are plămânii afectați. Astfel că de la Spitalul Judeţean Suceava, acolo unde a fost ieri internat, arhiepiscopul a fost transportat de urgență, câteva ore mai târziu, cu elicopterul la Institutul „Matei Balş” din Capitală.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat la Realitatea Plus că ÎPS Pimen a fost internat la Terapie Intensivă pentru că suferă şi de alte afecţiuni, dar nu a precizat care sunt acestea.

Înalt prea Sfinția Sa a început să se simtă rău de joi, 16 aprilie. Atunci ar fi participat la o ceremonie religioasă în aer liber, cu toate că afară ningea, potrivit adevarul.ro.

În Suceava erau ieri, 20 aprilie, 2.115 infectați cu coronavirus

Referitor la starea de sănătatea a lui Pimen, Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, crede, totuși, că simptomele pot fi ușoare. 

”Acesta ar putea fi o persoană sănătoasă, care să facă față acestei boli, având în vedere stilul său de viață, care nu l-a expus atâtor riscuri și alte boli ce ar favoriza evoluția gravă a coronavirusului”, a declarat acesta la Digi 24.

Diagnosticarea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților, cu coronavirus este legată de „focarul Suceava”, județul în care au fost confirmate aproximativ un sfert din totalul cazurilor de COVID-19 înregistrate în România.

Ieri, 20 aprilie, datele oficiale arătau că în județul Suceava sunt 2.115 persoane infectate.  

image
image
image
image
image
image
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net