Arhiepiscopul Tomisului, ''atacat'' la IPJ Constanța! ''E întruchiparea diavolului''

Ultima actualizare:

    IPS Teodosie e anchetat de DNA foto: ziuaconstanta.ro
IPS Teodosie e anchetat de DNA foto: ziuaconstanta.ro

Fostul director al fermei Nazarcea, Nicolae Marghiol, s-a prezentat la sediul IPJ Constanța, joi, 20 octombrie, pentru a depune niște acte, fiind vorba de dosarul în care este anchetat IPS Teodosie de către DNA. Acesta a precizat că sunt adevărate acuzațiile ce îi sunt aduse Arhiepiscopului Tomisului și că merită cea mai grea pedeapsă.

IPS Teodosie este acuzat de procurorii anticorupție de luare de mită și folosire de documente false pentru a obține fonduri europene, scrie replicaonline.ro. În plus, Marghiol a adăugat că a primit amenințări și că lui IPS nu-i este frică de Dumnezeu pentru că e satana. Și, din câte se pare, acuzațiile vin din toate părțile. "E mai mult decât satana, e întruchiparea diavolului, să-l trăznească cel de sus!", a mai completat Stere Beca.

"Nu că sunt adevărate, sunt mai mult decât adevărate. Toți bani pe care i-a luat de acolo, de la Ferma Nazarcea i-a luat nemunciți. I-a furat. Nu știu exact ce sumă, parcă 12 – 13 miliarde. Poate mai mult. Dezastrul la Ferma Nazarcea a continuat până în 2016, până nu a mai rămas nimic. Acolo își duc animalele toți oierii și li se ia bani pentru suprafețele de teren. Câne eram director general și am văzut ce se întâmplă, că banii care se încasau de la APIA, în loc să-i folosească pentru vii și livezi, îi foloseau în scopuri personale, am zis că mă retrag. Încă se fac presiuni asupra mea să nu dau informații. Am văzut și la televizor că Becali (Gigi Becali – n.r.) vrea să-l ajute. Domnule, dacă ai săvârșit o faptă, plătești. Ți-ai însușit, ai luat banii, fă-ți pedeapsa, frate! Da, am fost amenințat că nu trebuia să spun lucrurile astea, chiar după ce mi-am dat demisia. Persoane care sunt apropiate lui (IPS Teodosie – n.r.) și preoți și civili, chiar și el. Că-mi iau crama, că nu știu ce. Acum chiar am făcut contestație", a declarat fostul director al fermei Nazarcea, Nicolae Marghiol, și fost primar al comunei Ciocârlia.

Acesta a mai completat și faptul că a fost contactat în seara de 19 octombrie anul curent de către niște persoane care ar vrea să dea declarații în dosar, în legătură cu faptul că erau angajate la ferma respectivă, dar că nu munceau pentru că terenurile nu erau cultivate și asta pentru mai mulți ani. Se pare că primeau cam 30 – 40 de lei pe zi. Întrebat dacă lui Teodosie nu-i este frică de Dumnezeu, Maghiol a răspuns: "Lu' ăsta nu-i e frică! Ăsta e satana. E mai rău ca toți răii din județul Constanța. Omul ăsta merită să fie condamnat pentru faptele lui de corupție și pentru câtă lume a nenorocit".

Tot joi, 20 octombrie a fost programată și vizita lui IPS Teodosie pentru a da cu subsemnatul la Poliție. Trebuia să ajungă la 9.00, dar a anunțat că vine la 15.00. Acesta este cercetat de DNA, sub control judiciar, pentru luare de mită și folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată. Alături de el sunt cercetați și Stere Beca, Bogdan Petrișor Malaxa, Gheorghe Nadoleanu și Ciprian Ioan Cojocaru, mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului la data faptelor, cu privire la săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, dar și Aurelia Ștefan, cu privire la săvârșirea infracțiunii de tentativă la folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net