Arhiepiscopul Tomisului, despre noaptea de Înviere: „Voi face slujba și după ora 2.00. Cine o să ne alunge?”

Ultima actualizare:

    Foto: Facebook
Foto: Facebook

Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, a anunţat că nu va da curs restricţiilor preconizate de autorităţi, conform cărora slujba din noaptea de Înviere ar urma să se încheie la ora 2.00.

Acesta i-a îndemnat, joi, 25 martie, pe credincioşi, să se roage pentru „luminarea conducătorilor noştri”. „Este o rănire a sufletului credincioşilor în această mare sărbătoare. La ora 12.00 dăm lumină! Nici liturghia n-o putem face.

Cum să restricţionăm această sărbătoare? Aceste canoane sunt de la Dumnezeu. Cu Dumnezeu nu negociem! Nici turcii, când ne-au ocupat, nici comuniştii nu ne-au interzis sărbătorile!”, a spus ÎPS Teodosie, 64 de ani, la Antena 3.

ÎPS Teodosie, despre slujba din noaptea de Înviere

El a fost întrebat dacă se va conforma restricţiei de a încheia slujba în noaptea de Înviere la ora 2.00: „Imposibil. Cine o să ne alunge, suntem sub ocupaţie? Biserica este autonomă! De ce această restricţionare a sufletului? Sufletul fără trup rămâne viu, trupul fără suflet este mort. Vă rogăm să ne lăsaţi Paştele şi sufletele libere”, a adăugat Teodosie.

Acesta speră că autorităţile vor renunţa la restricţionarea programului ceremoniilor religioase în noaptea Învierii. „Eu nădăjduiesc că vom birui. Vom face rugăciuni. Îi îndemn pe toţi credincioşii să se roage pentru luminarea conducătorilor noştri, să nu ne obstrucţioneze Paştele… Eu nu pornesc război, ci apăr credinţa pe care sunt dator să o apăr!”, a mai spus Arhiepiscopul Tomisului.

lorin Cîțu a avut miercuri o discuție cu reprezentanții cultelor religioase din România și cu cei ai Secretariatului de Stat pentru Culte. În urma discuțiilor, s-a stabilit că atât credincioșii ortodocși, cât și cei catolici vor putea merge la biserică de Paște. Premierul a spus și astăzi că se va adapta intervalul restricțiilor de circulație astfel încât „credincioșii să poată participa fizic la Înviere”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net