Arhiepiscopul Tomisului fără mască la slujba de Crăciun. A împărtășit zeci de credincioși

Ultima actualizare:

    După slujbă, Arhiepiscopul Tomisului a împărtăşit credincioşii prezenţiFoto: news.ro
După slujbă, Arhiepiscopul Tomisului a împărtăşit credincioşii prezenţiFoto: news.ro

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul (ÎPS)Teodosie, a împărtăşit zeci de persoane la slujba Crăciun pe care a oficiat-o la Catedrala Arhiepiscopală “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”, deși Constanţa este în carantină până la 1 ianuarie. La ceremonia religioasă ÎPS şi ceilalţi preoţi nu au purtat masca de protecţie.

Arhiepiscopul Tomisului a oficiat vineri, începând cu ora 8.30, Sfânta Liturghie prilejuită de praznicul Naşterii Domnului, la Catedrala Arhiepiscopală “Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel” împreună cu un sobor de preoţi. La eveniment au fost prezente câteva zeci de persoane care purtau mască de protecţie. Arhiepiscopul Tomisului şi ceilalţi preoţi nu au purtat masca de protecţie.

După ce a încheiat slujba, Arhiepiscopul Tomisului a împărtăşit credincioşii prezenţi, iar aceştia au fost nevoiţi să îşi dea jos pentru câteva secunde masca de protecţie. Municipiul Constanţa se află în carantină până pe data de 1 ianuarie, la ora 20.Potrivit ordinului de carantinare, este permisă deplasarea cetăţenilor la slujbele religioase. De asemenea, acelaşi document prevede că este permisă organizarea slujbelor religioase doar în exteriorul clădirilor, cu excepţia celor la care participă doar personalul bisericesc. Totodată, prin ordinul de carantinare a fost instituită obligativitatea purtării măştii de protecţie pentru persoanele care au împlinit cinci ani, atât în spaţii închise, cât şi deschise. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net