Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este urmărit penal pentru corupţie

Ultima actualizare:

    Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este cercetat pentru luare de mită
Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, este cercetat pentru luare de mită

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost astăzi la DNA pentru declaraţii într-un dosar de corupţie. Înalt Preasfinţitul este cercetat pentru luare de mită.

Într-un dosar din 2009 au apărut date şi indicii noi, iar procurorii anticorupţie l-au cemat la audieri pe Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, scrie Mediafax.

Avocata arhiepiscopului Tomisului, Maria Vasii, a declarat că IPS Teodosie este urmărit penal pentru fapte de corupţie, în dosarul din 2009 în care este acuzat că ar fi luat mită, cauză care iniţial a fost închisă de procurori, dar acum a fost redeschisă întrucât au apărut noi date.

Maria Vasii a spus că IPS Teodosie nu este vinovat, însă anchetatorii au stabilit că există date şi indicii noi în acel dosar, care au dus la infirmarea soluţiei iniţiale şi la redeschiderea cauzei.

Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a declarat la ieşirea de la DNA că a fost audiat în dosarul în care a mai fost cercetat pentru că ar fi luat mită de la un reporter ca să îl ajute să se înscrie, în 2009, la Facultatea de Teologie de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

Înalt Preasfinţitul Teodosie a precizat că dosarul din 2009 a fost redeschis şi acum procurorii l-au citat pentru a fi audiat din nou.

Arhiepiscopul Tomisului a stat la DNA aproximativ 30 de minute şi la intrare a fost însoţit de un preot, scrie Mediafax.

În iulie 2009, IPS Teodosie a fost audiat la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie într-un dosar deschis în urma unei investigaţii jurnalistice, care a relevat anumite practici în modul de înscriere la Facultatea de Teologie de la Universitatea „Ovidius” din Constanţa.

Ulterior, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au început urmărirea penală faţă de IPS Teodosie, pentru luare de mită şi instigare la fals intelectual.

Conform Parchetului Tribunalului Constanţa, în luna martie 2009, deşi trecuseră şase luni de la începerea anului şcolar, în schimbul sumei de 3.000 de euro, din care a fost oferită suma de 850 de euro, Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, ar fi intermediat înscrierea, pe bază de documente false, antedatate, la Facultatea de Teologie a unui reporter, fiind ajutat în acest sens de către inspectorul Biroului Catehizare, părintele Emil Cosmin Brăescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
Château d'Armainvilliers jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net