Arhitecţii vor un nou sector pentru centrul Capitalei

Ultima actualizare:

"Pentru că centrul funcţionează diferit, are alte necesităţi, altă structură urbană, iar sectoarele sunt prea mari. Şi cea mai simplă variantă ar fi un sector central. Există două posibilităţi: ori un sector cu administraţie proprie, şi atunci este nevoie de o lege, ori pot fi luate măsuri de organizare, fără a fi un sector separat", a precizat Pătraşcu.

Arhitectul şef al Capitalei a adăugat că în prezent Centrul Istoric face parte din trei sectoare. De asemenea, Pătraşcu a precizat că în toate capitalele europene centrul funcţionează ca un sector separat.

"Deocamdată este doar o propunere, o concluzie a auditului şi poate fi pusă pe ordinea de zi dacă se va discuta reorganizarea administrativă a Bucureştiului", a mai spus Gheorghe Pătraşcu.

Al şaptelea sector ar urma să cuprindă zona din centrul Capitalei delimitată de Bulevardul Iancu de Hunedoara, Şoseaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Mihai Bravu, Calea Văcăreştilor, strada Izvorul Rece, Bulevardul Geniului, Şoseaua Grozăveşti, Pasajul Basarab şi Bulevardul Nicolae Titulescu.

Oprescu se opune

Primarul general a declarat că nu este de acord cu înfiinţarea unui nou sector care să cuprindă centrul Capitalei, iar auditul trebuie gândit foarte bine, pentru că ar putea urma o propunere cu sectorul 8, apoi o alta cu 9, şi astfel "o să ajungem să trecem de Ploieşti".

image
image
image
image
image
image
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net