Armata curăţă blocul din Timişoara unde au murit o mamă şi doi copii

Ultima actualizare:

    Specialiștii de la MApN au verificat minuțios imobilul de pe strada MiorițeiFoto: Inquam Photos
Specialiștii de la MApN au verificat minuțios imobilul de pe strada MiorițeiFoto: Inquam Photos

Acţiune complexă la Timişoara, în imobilul de pe strada Mioriţei nr. 8. Acolo au murit, în condiţii suspecte, un copil de 3 ani, mama acestuia, în vârstă de 29 de ani, şi un bebeluş de 10 zile, care locuiau pe acelaşi palier. O echipă de la Ministerul Apărării Naţionale (MApN) a ajuns joi pentru a face verificări în blocurile unde s-a făcut dezinsecţie cu substanţa toxică Delicia - Gastoxin.

Cazul dramelor de la Timişoara e departe de a se încheia. Suspectul Sorin Buţă, reprezentant al firmei Bistim Dera, care a executat săptămâna trecută servicii de deratizare în imobilul de garsoniere de pe strada Mioriţei nr. 8, folosind otrava Delicia – Gastoxin, a fost arestat pentru 30 de zile. Societatea care a efectuat dezinsecţia şi deratizarea nu i-a anunţat pe locatari, în prealabil, pentru a-şi lua măsuri de precauţie. Trei persoane au decedat şi 40 au fost internate la spital, dintre care 29 sunt copii, în urma intoxicării cu substanţa interzisă în spaţii închise.O echipă de la MApN a început de joi să facă verificări în blocul morţii, scrie adevarul.ro. Specialiştii militari pot face detecţia şi identificarea agenţilor chimici prin tehnici instrumentale de înaltă performanţă. De asemenea, conform unor surse militare, ei au echipamentele necesare pentru decontaminarea chimică a suprafeţelor, dar deţin şi tehnologii de obţinere a antidoturilor împotriva agenţilor chimici. 

La Timişoara s-au deplasat trei specialişti, membri ai unei echipe de prelevare şi identificare a agenţilor chimici, bacteriologici şi radiologici (SIBCRA), care vor acţiona, cu echipamente performante, pentru detecţia fosforului remanent din diverşi compuşi organici şi anorganici de la faţa locului. Rezultatele măsurătorilor vor fi transmise autorităţilor pentru finalizarea anchetei. Intervenţia echipei SIBCRA la Timişoara s-a făcut în urma solicitării transmise ministrului MApN de inspectorul general al Poliţiei Române.Mai mulţi poliţişti care au intervenit la blocul de pe strada Mioriţa nr. 8 din Timişoara au ajuns miercuri la spital. Surse din Poliţia Timiş şi din Spitalul Judeţean Timişoara au declarat, pentru tion.ro, că mai mulţi poliţişti care interveniseră luni la blocul de pe strada Mioriţei nr. 8 au ajuns pe mâna medicilor. Poliţiştii ar fi prezentat simptome uşoare de greaţă şi vărsături, dar în urma investigaţiilor nimeni nu a fost internat.

„Facem precizarea că, în cursul zilei de miercuri, mai mulţi poliţişti, care au fost implicaţi în activităţile de investigare a evenimentului petrecut pe strada Mioriţa, s-au prezentat la spital pentru a-şi efectua un control preventiv”, a transmis IPJ Timiş.

Locatari evacuaţi, lăsaţi să se întoarcă şi din nou evacuaţi!

Haosul n-a lipsit de la acţiunile întreprinse de autorităţi. Iniţial, locatarii blocului de garsoniere au fost evacuaţi, pentru ca apoi să fie lăsaţi să se întoarcă şi să fie evacuaţi din nou. Primul bloc evacuat după tragedia de la Timişoara a fost cel de pe Mioriţa nr. 8, în care locuiau şi victimele.În  urma anchetei, s-a constatat că firma de deratizare a efectuat lucrări şi într-un apartament de pe strada Mioriţa nr. 4 şi într-un apartament din blocul de pe strada Vaida Voievod nr. 1. În urma acestei situaţii, autorităţile au decis evacuarea locatarilor din apartamentul de pe strada Mioriţa nr. 4 şi evacuarea totală a blocului de pe Vaida Voievod.Marţi seară, locatarilor de la Mioriţa nr. 4 şi Vaida Voievod nr. 8 li s-a permis să se întoarcă în apartamente. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, întrunit miercuri seară, a decis din nou evacuarea locatarilor de la Mioriţa nr. 4 şi a celor de la Vaida Voievod nr. 8!

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net