Arsenie Boca, despre cei cu “pecetea curviei încă din pântecele mamei”

Ultima actualizare:

    Părintele Arsenie Boca, cu o cruce în mână, alături de alţi preoţi şi de credincioşi
Părintele Arsenie Boca, cu o cruce în mână, alături de alţi preoţi şi de credincioşi

O serie de învăţături lăsate de Arsenie Boca (1910 – 1989) sunt legate de păstrarea zilelor de post, de sexualitate şi de viaţa familială. Părintele scria şi despre patima beţiei, care “îi strică omului sămânţa”.

Arsenie Boca, unul dintre cei mai iubiţi duhovnici, a suferit în închisorile regimului comunist, iar mormântul său de la Prislop (Hunedoara) a devenit loc de pelerinaj pentru credincioşi. Multe dintre sfaturile lăsate de părinte, păstrate în manuscrisele sale, au stârnit controverse.

Călugărul afirma că patima beţiei la părinţi provoacă afecţiuni grave copiilor. „Otrava băuturii, pe lângă amorţirea şi arderea tuturor nervilor, îi strică omului şi sămânţa toată într-un chip nemaivăzut.  Iar dacă cineva concepe copii  în starea de beţie fiind, peste bietul copil atârnă necaz mare, necaz greu, boala îndrăcirii. Aşa se face că vedem nesfârşitul şir de urmaşi nenorociţi: orbi, şchiopi, uscaţi sau putrezind de vii, alţii strâmbi în fel şi chip şi mai greu ca toate, unii chinuiţi de draci.  Iar alţii, în ce priveşte mintea, porniţi de mici spre rele, iar când vor fi mai mari, azvârlind în părinţi şi în Dumnezeu şi sfârşind năprasnic".

Relaţiile sexuale ale femeii în timpul sarcinii creşteau riscul ca pruncul să moară prematur, spunea călugărul. „De aceea mulţi copii se nasc morţi sau mor de tineri sau, dacă trăiesc, alunecă în curvie, pentru că s-a întipărit pe ei pecetea curvească încă din pântecele mamei lor. Căci toate prin câte trece mama, în vremea celor nouă luni de sarcină, fie bune, fie rele, se întipăresc în copil”, scria Arsenie Boca.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net