Arşinel, operat de urgenţă la coloană

Ultima actualizare:

    Arşinel
Arşinel

Alexandru Arşinel a trecut prin momente grele, în urmă cu câteva săptămâni, când a ajuns pe masa de operaţie! Diagnosticat cu hernie de disc, actorul în vârstă de 73 de ani n-a mai suportat durerile şi a mers urgent la spital. Deşi abia se ţinea pe picioare, s-a dus singur la medic, fără să-şi anunţe nici măcar rudele apropiate.

Alexandru Arşinel a fost mereu "secretos" în ceea ce priveşte viaţa personală. Mai mult, niciodată nu s-a plâns că suferă de ceva. Ei bine, şi de această dată a vrut să ţină secret faptul că s-a operat la coloană, iar colega lui scenă, Stela Popescu, l-a dat în vileag.

În urmă cu trei săptămâni, Alexandru Arşinel a suferit o intervenţie chirurgicală la coloană, la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Capitală, după ce a fost diagnosticat cu hernie de disc. Actriţa a mărturisit că Arşinel nu le-a spus nici măcar rudelor lui, şi s-a dus la spital singur, pe picioarele lui.

"Avea probleme cu o hernie, trebuia să şi-o rezolve. Acum e bine, dar acum trebuie să se odihnească o lună, să se liniştească. Nu i-a fost frică, a avut un curaj nebun, a mers foarte bine, a plecat în două zile acasă, ca un crai", a povestit Stela Popescu la Kanal D.

Arşinel fusese diagnosticat de ceva timp, însă a tot amânat momentul operaţiei, de dragul spectacolelor de teatru. Când a văzut că abia mai merge şi se mişcă destul de greu, actorul s-a dus ţintă la spital.

"Sunt bine acum. M-am operat acum trei săptămâni. Am rugat-o pe Stela să nu spună nimănui, dar ea s-a scăpat. Asta e. Mă bucur că n-am fost nevoit să plec în străinătate să mă operez, aici am găsit doctori foarte buni. Sub coordonarea medicului Vasile Ciubotaru, o echipă de doctori m-au operat şi m-au pus pe picioare. Am avut o hernie de disc ceva mai dificilă, dar s-a rezolvat datorită doctorilor de la Spitalul "Bagdasar-Arseni". Trebuie să fac pauză, dar n-am astâmpăr", a declarat Alexandru Arşinel pentru Click!

Deşi doctoral i-a interzis orice fel de efort, actorul n-are stare. "Fac recuperare la Spitalul Elias, doctorul mi-a zis că trebuie să stau cuminte vreo două - trei luni, dar eu nu pot. Lucrez ca manager la teatru, încă m-am abţinut să nu joc. După vacanţă, de la 1 septembrie, voi juca şi eu", ne-a mai spus actorul.

Ce este hernia de disc?

Hernia de disc reprezintă o afecţiune de natură neurologică ce se caracterizează prin alunecarea nucleului pulpos (zona moale a discului intervertebral) de-a lungul măduvei spinării şi coloanei vertebrale.

Clinic, acest lucru se traduce prin apariţia unor dureri de spate foarte intense în zona respectivă, care în timp pot coborî pe tot piciorul. Dacă tratamentul cu antiinflamatoare, fizioterapia sau kinetoterapia nu dau rezultate, iar durerea se accentuează şi duce chiar la semipareze, este indicată operaţia.

După intervenţia chirurgicală, pacientul trebuie să respecte o serie de reguli: nu are voie să ridice sau să transporte lucruri grele, să se aplece, trebuie să se aşeze uşor în pat, doar pe o parte, să se ferească de frig şi umezeală şi să facă recuperare medicală câteva luni.

Nu mai filmează reclame trei luni

Pentru că trebuie să facă recuperare aproximativ trei luni, nu are voie efort şi merge la controale periodice, Alexandru Arşinel nu-şi va mai putea însoţi colega, pe Stela Popescu, la filmările pentru spot-urile publicitare realizate de farmacia "Catena".

Probabil vom vedea aceleaşi filmări cu cei doi actori, sau poate, timp de câteva luni, va "îmbunătăţi" reclamele doar Stela Popescu.

Şi Andreea Raicu a avut aceeași problemă medicală

În octombrie 2011, Andreea Raicu a fost diagnosticată cu multiple hernia de disc, în urma unor investigaţii amănunţite. Pentru a-şi remedia problemele de sănătate fără intervenţie chirurgicală, vedeta a urmat câteva tratamente, la o clinică de vertebrologie: chiroterapie, elongaţii şi fizioterapie.

După o lună de tratament, durerile au mai dispărut, însă vedeta Prima TV trebuie să se trateze şi pentru alte hernii, tot la coloană.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
costel corduneanu jpg
scriitorul jpeg
blocuri bucuresti 1024x580 jpg
italia roma 1024x682 jpg
Daci infatisati pe columna lui Traian foto wikimedia commons jpg
Castraveți din grădina lui Dragoș Pătraru Sursa Facebook
download jpg
hannah gutierrez X jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net