Hoţii români fac dezastru în Europa. Mai nou, o grupare infracţională a fost prinsă după ce a aruncat în aer mai multe bănci din Spania. Pentru spargerea bancomatelor, jefuitorii foloseau un explozibil artizanal cunoscut sub denumirea de “mama lui Satan”, despre care se spune că e preferat de jihadişti, în atacurile teroriste.


Ranga şi alte instrumente folosite de hoţi la spargeri sunt de domeniul trecutului. Profesioniştii într-ale jafului nu mai pierd timpul şi aruncă direct în aer locul unde vor să pătrundă. Infractori pricepuţi din România au plecat din ţară şi dau acum atacuri în Europa. Ultimul act care a îngrozit străinătatea s-a petrecut în Spania, acolo unde o bandă de români arunca pur şi simplu în aer bancomatele.

4_2-2col-captura.jpg

O femeie şi un bărbat mergeau la spargeri camuflaţi

Pentru prepararea explozibilului, aceştia foloseau triperoxid triacetonic, o substanţă cunoscută sub denumirea “mama lui Satan”. Potrivit autorităţilor din Spania, este pentru prima dată când o asemenea substanţă periculoasă este folosită în cazurile de criminalitate de drept comun.

4_3-2col.jpg

Aceasta este ultima bancă distrusă de infractori

De obicei, jihadişitii aruncă în aer diverse locaţii în atacurile teroriste. După ce infractorii au explodat mai multe sucursale în Castilla-La Mancha, în Valencia, dar şi dintr-o mică localitate cu 1.000 de locuitori, de unde au plecat cu 15.000 de euro, oamenii legii au început căutările. În octombrie 2018 au demarat operaţiunea cu nume de cod “Damage”. Cercetările au dus la identificarea a doi suspecţi români: un bărbat şi o femeie. Deşi nu aveau o sursă de venituri, aceştia trăiau pe picior mare într-o vilă din oraşul Ciudad Real, împânzită de camere de supraveghere şi senzori de perimetru. Aveau mai multe maşini scumpe, iar deplasările lor au stârnit bănuieli.

4_4-2col-mama_lu_satan_58681400.jpg

Cărau explozibilul într-o sacoşă de la Lidl

Până la sfârşitul lui ianuarie, îndoielile anchetatorilor în legătură cu cei doi s-au risipit. Respectivii au aşteptat pe Aeroportul Barajas, din Madrid, două persoane care veneau tot din România. Potrivit presei spaniole, care citează surse de la Garda Civilă, unul dintre aceştia este expert în fabricarea explozibililor artizanali folosiţi în jafuri. În plus, la percheziţii poliţiştii au găsit aproape trei sferturi de kilogram de substanţă. Hoţii au fost arestaţi şi se pare că au dat lovituri şi în alte state europene.  

 

Brăila. Bancomat explodat cu o butelie 

Un bărbat a aruncat în aer, la Brăila, un bancomat cu o butelie. Incidentul a avut loc pe 6 martie în localitatea Viziru, iar întreaga scenă a fost filmată de camera de supraveghere a bancomatului. 

În imagini apare un individ care coboară dintr-o maşină având o butelie, aruncă în aer aparatul, apoi încearcă câteva minute să găsească banii cu ajutorul unei lanterne. Pentru că aparatul era gol, bărbatul a fugit. Poliţiştii au deschis dosar penal pentru distrugere şi tentativă de furt, dar nu l-au găsit pe făptaş. 

Loading...