Așa arată salvatorii celor blocați în nămeți. Au făcut țurțuri!

Ultima actualizare:

    Așa arată un pompier care a ieșit să salveze oamenii blocați în nămețiFoto: Facebook
Așa arată un pompier care a ieșit să salveze oamenii blocați în nămețiFoto: Facebook

Gerul năprasnic a pus în dificultate mii de oameni din toată țara. Fie că au vrut să ajungă acasă sau la serviciu cu trenul, avionul sau mașina personală, mulți români au fost nevoiți să accepte că nu e de joacă atunci când vine vorba de vreme rea și că viața le poate fi pusă în pericol dacă nu țin cont de sfatul de a rămâne în case.

Chiar dacă cei de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență și cei care se ocupă cu desăpezirile au auzit multe vorbe urâte în aceste zile, este bine de știut că există și destui oameni care își pun propria viață în pericol pentru a-i salva pe cei în nevoie. Pe pagina de Facebook a IGSU au fost făcute publice mai multe cazuri în care pompierii au avut intervenții cu adevărat magistrale.

Așa, două femei aflate pe punctul de a naște au fost ajutate de jandarmi și pompieri să aducă pe lume copii sănătoși, iar alte sute de persoane au fost scoase din nămeți, acolo unde erau blocate cu mașinile. 


    Pompierii au fețele înghețateFoto: Facebook
Pompierii au fețele înghețateFoto: Facebook

Plini de zăpadă transformată în gheață, cu fețele degerate și doar cu ochii la vedere, salvatorii și-au pus sănătatea și viața în pericol pentru a ajuta. Despre ei a scris și jurnalistul Adelin Petrișor, revoltat că aceștia nu sunt deloc apreciași, ci doar huliți. "Un domn îi critică pe cei de la ISU pentru că-l duc cu un camion cu prelată să-și recupereze mașina abandonată pe autostrada A2. Totul se petrece în direct prin telefon la o televiziune de știri. Omul se plânge că e frig, că drumul durează mult... Cu toată compasiunea, aș vrea să-l întreb pe acest domn dacă s-a gândit vreo clipă că în aceleași camioane vechi și neîncălzite stau pompierii care luptă să le salveze viața unora care, deși știu că e anunțat cod roșu, pleacă absolut nepregătiți la drum? De ce să zici mulțumesc? E mult mai la modă să critici, să te revolți. Doar ești contribuabil chiar și atunci când ești inconștient și te arunci cu capul înainte...", a scris Adelin pe Facebook.


    Lupta cu gerul lasă urme și asupra pompierilorFoto: Facebook
Lupta cu gerul lasă urme și asupra pompierilorFoto: Facebook
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net