Aşa se «distrează» Fenechiu după gratii

Ultima actualizare:

    Ce face Fenechiu la închisoare (Fotografii: mediafax, Ionuţ Benea)
Ce face Fenechiu la închisoare (Fotografii: mediafax, Ionuţ Benea)

Relu Fenechiu a dat piept cu regimul de puşcărie şi plânge încontinuu. În prima zi şi-a luat în primire lingura, castronul, perna şi un săpun, a intrat în celulă şi a plâns pe umărul fratelui său, închis şi el tot acolo.

Fostul ministru are deja trei nopţi dormite la Penitenciarul de Maximă Siguranţă din Iaşi. Nu este nici pe departe una dintre cele mai luxoase închisori din România. Cifrele spun că principala problemă din această puşcărie e cea a spaţiului, fiind cazaţi de două ori mai mulţi deţinuţi decât prevăd normele europene.

Surse din cadrul penitenciarului au precizat că Fenechiu stă cu fratele său, Lucian şi cu omul de afaceri Bogdan Damian.

Programul este foarte strict. Pentru cel puţin 3 ani şi 4 luni, când Fenechiu ar putea fi eliberat condiţionat, acesta se va trezi în fiecare dimineaţă de la ora 06.00. Are la dispoziţie jumătate de oră pentru igiena corporală şi alte 30 de minute pentru micul dejun.

Ulterior, fostul ministru va fi aliniat alături de alţi condamnaţi pentru numărătoarea de dimineaţă. Urmează cinci ore de program de voie, în care deţinuţii au la dispoziţie mai multe activităţi pentru a-şi umple timpul: pot munci sau pot beneficia de asistenţă psihologică, socială sau religioasă. După masa de prânz, deţinuţii ieşeni primesc vizite sau participă la diferite activităţi din cadrul Penitenciarului.

simeon stalpnicul png

simeon stalpnicul png

Meniul închisorii din Iaşi este prestabilit şi se reia cam la 10 zile. Dimineaţa, fiecare deţinut primeşte biscuiţi, marmeladă sau margarină, şi o cană cu ceai. La prânz, masa este un pic mai consistentă: ciorbă şi un fel doi compus din mâncăruri preparate din orez, fasole sau cartofi, informează Gabriela Topoliceanu, purtător de cuvânt al Penitenciarului din Iaşi. Seara, până la ora 20.00, se serveşte cina care este alcătuită dintr-un fel de mâncare caldă, preparată din orez, paste făinoase sau cartofi.

Fiecare deţinut de la Iaşi are un card cu care îşi poate cumpăra alimente de la cele două magazine din incinta penitenciarului. Suma lunară cheltuită nu poate depăşi trei sferturi din salariul minim brut pe economie. Banii sunt viraţi de familie direct în contul penitenciarului şi distribuiţi ulterior.

Mariana Fenechiu

simeon stalpnicul png

O dată la patru luni, fiecare deţinut din Penitenciarul Iaşi are dreptul la o vizită intimă de două ore într-o cameră special amenajată. "Pentru a beneficia de vizite intime deţinuţii trebuie să prezinte dovada că sunt căsătoriţi sau într-o relaţie de concubinaj", mai spun reprezentanţii Penitenciarului. De asemenea, accesul în "camera de nebunii" de la Penitenciar este permis doar celor care participă la activităţi în cadrul închisorii. Cămăruţa în care fac sex deţinuţii ieşeni este sărăcăcioasă, cu un pat micuţ şi un dulap vechi. Relu Fenechiu s-a căsătorit cu cântăreaţa de muzica populară Mariana Ivan în 2007, la un castel din Austria.

simeon stalpnicul png

Fenechiu poate părăsi puşcăria pentru a munci, în cazul în care i se va stabili un regim de executare deschis. Reprezentanţii închisorii au precizat, însă, că un agent economic nu poate alege un deţinut anume cu care să încheie un contract de muncă acest lucru fiind realizat de conducerea puşcăriei. Deocamdată el poate presta activităţi în cadrul puşcăriei: fie la tâmplărie, fie la bucătărie sau spălătorie. Închisoarea mai are şi o uscătorie de cherestea, în caz că mâinile fostului ministru nu sunt prea fine pentru astfel de munci.

Click! Spune

Relu Fenechiu, 48 de ani, fostul ministru al transporturilor, a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare în dosarul “Transformatorul”. El a vândut către Electrica Moldova transformatoare vechi, prejudiciind statul cu 5,7 milioane de lei.

Relu şi Lucian Fenechiu merg 5 ani la închisoare

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net