Brusc, oraşele s-au aglomerat şi a început forfota. Ieri dimineaţă, s-a dat startul unui nou an şcolar şi, pe lângă elevi, s-au îndreptat spre şcoli şi părinţi, bunici, profesori şi educatori.


Cei mici, din clasele pregătitoare şi întâi, au căscat de zor şi au ţinut strâns buchetele de flori mai mari decât ei. Reporterii Click! au fost la Colegiul ”Mihai Eminescu” din centrul Capitalei. 

5-act-2sfad.jpg

...în timp ce alţii s-au bucurat
Foto: Dorin Constanda

 

Ne-a surprins numărul mare de poliţişti care au înconjurat liceul de elită, echipajele de pompieri şi filtrele de securitate montate la intrare. Preşedintele Klaus Iohannis urma să participe la deschiderea anului şcolar. ”E un gest frumos din partea lui”, ne-au spus câţiva părinţi. Când discursurile politicienilor s-au încheiat, a urmat cea mai frumoasă parte a festivităţii: trecerea celor mai mici şcolari pe sub podul de flori. Frumoasă a fost şi surpriza manualelor nou-nouţe pe care le-au găsit pe bănci. ”Nu credeam că va fi atât de bucuros că a primit manuale. E ceva nou pentru el. Mi-a spus că e fericit, pentru că, deşi acasă are o mulţime de cărţi, nici una nu e atât de frumoasă”, ne-a spus Gabriela, tânăra mămică a unui puşti care de ieri este elev în ”clasa zero”.

5-act-3fasdf.jpg

Preşedintele Iohannis abia a încăput în bancă
Foto: Dorin Constanda
 
 
Loading...