Ministrul de Interne, Marcel Vela, schimbă total imaginea Poliției Române. După ce a rebranduit mașinile, acum lucrează la uniforme. Iată cum vor ieși oamenii legii îmbrăcați pe stradă, dar și reacția acestora!


Încă din această vară, Marcel Vela le-a pus gând rău vechilor uniforme ale polițiștilor. Se aseamănă prea mult cu cele ale agenților locali și nici nu țin de cald, este de părere șeful de la MAI.

Așa va arăta uniforma polițiștilor din 2021. Reacția oamenilor legii

Astfel că s-a dat o hotărâre de Guvern în acest sens care modifică HG nr. 1061/2002. S-a aprobat, iar croitorii s-au pus pe treabă.

uniforma-noua-politie.jpg

Noua uniformă, pe care o vor îmbrăca, probabil, cei de la Rutieră
Noua uniformă, pe care o vor îmbrăca, probabil, cei de la Rutieră

Pe pagina de Facebook a liderului de sindicat Florian Ioniță apare noua uniformă, ce stă frumos așezată pe un manechin, în atelierul de croitorie.  

Acesta va fi îmbrăcată de oamenii legii de la anul. Unii sunt mulțumiți de ținută, alții spun că ar fi băieții de la gaze, muncitori pe șantier, măturători sau că ar arăta ca un trening.

Ce spun polițiștii: ”Cineva are tot interesul să-și bată joc de această instituție”

”Groaznic, parcă sunt cei de la gaze. Fără personalitate. Care este diferența față de lucrătorii de la gaze?!! O uniformă trebuie să impună”, ”Angajații de la gaze. Cineva are tot interesul să-și bată joc de această instituție, cândva extrem de respectată”, ”Ce utilitate are buzunarul de la piept şi ce casă de modă a venit cu propunerea?”, ”Fără gust. E uniformă stil Covid. E sub orice critică! Nu te mai respectă nici gâștele. cam de măturatori. Sincer nu are pic de gust. Nu are a face cu polițiștii”, ”Cei care lucrează în stradă cred că ar trebui consultați, nu cei de prin birouri”, ”Urâtă rău, parcă e trening în partea de sus și salopetă în partea de jos. Ideea nu e rea, dar se vede urât, nu dă bine”,

noua-uniforma-a-politistilor.jpg

Așa arată uniforma din spate
Așa arată uniforma din spate

”Mie îmi place! Mi se pare mai practică și mult mai vizibilă! Plus că nu seamană deloc cu ce purtam astăzi, nu-s la fel de largi”, ”Puteau să investească în materialele folosite la ținuta actuală și să interzică paznicilor de panseluțe cu salarii enorme să aibă uniforma uimitor de identica cu cea a Poliției Naționale. Dar cum suntem în criză, o să ne ia banii pe vreo doi ani de echipare și o să ne oblige pe toți să ne luăm noua ținută! Ce-și mai freacă mâinile producătorii de echipamente! Mie nu-mi place, e o copie nemțească foarte urătâ”, sunt de părere polițiștii.

Criteriile de care s-a ținut cont atunci când au fost făcute noile uniforme

Potrivit autorităților, proiectul demarat de către MAI privind înlocuirea ținutei de serviciu a polițiștilor, a ținut cont de mai multe aspecte ale muncii operative:

 • asigurarea unei ergonomii în timpul purtării și a unui design modern;
 • croiala, modelul și cusăturile sunt de concept tactic militar;
 • asigurarea vizibilității în parametri maximi atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte;
 • eliminarea asemănarilor cu uniforma poliției locale;
 • realizarea în sistem modular astfel încat toate elementele să se îmbine între ele, materialele fiind extrem de ușoare, asigurând protecție maximă față de condițiile meteorologice;
 • înlocuirea elementului de coifură (cascheta) cu șapcă și căciulă;
 • pentru ținuta de iarna au fort introduse materiale din import, de ultimă generație pentru condiții meteo extreme.
 • politisti-in-uniforma.jpg

  Uniformele polițișilor naționali se confundă ușor cu cele ale localilor
  Uniformele polițișilor naționali se confundă ușor cu cele ale localilor

 

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/traian-berbeceanu-vad-tineri-politisti-cu-uniforme-mulate-pe-buci

https://www.click.ro/news/national/politistii-obligati-sa-poarte-uniforma-timpul-programului-de-lucru-din-5-august

 

 

 
 
Loading...